Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Haka ett låsningsfritt Connector Brake Wiring


Moderna fordon har alla hjulsensorerna kallas hjulhastighetssensorer. Dessa sensorer skickar information hjulets hastighet till ABS-styrenheten via en kabelanslutning till styrenheten. Om dessa sensorer inte fungerar korrekt, kommer bromssystemet fungerar oförutsägbart och kan orsaka olyckor eller skador om bromsarna tillämpas vid fel tidpunkt. Kontroll och byte ABS-break sensorer är ett lätt jobb men måste göras enligt servicehandboken för ditt fordon. Saker du behöver
Skyddsglasögon.
Liten platt spets skruvmejsel.
Open end skiftnyckel rutan slutet.
Kabelskalare /cutter.
Ny plug-in anslutning
Byglingstråd samma spårvidd som tråden.
Visa fler instruktioner
Koppla en hjulhastighetssensor
1

Lossa låsmuttern med en öppen ände box fast nyckel. Vrid nyckeln moturs tills låsmuttern avlägsnas.
2

Använd en liten platt förare spets skruv att mjuka bända upp klippet på båda sidorna av sensorn. Trådkopplingsdonet kommer sedan vara löst nog för att ta bort.
3

Dra försiktigt i tråden kontakten tills den lossnar från hastighetssensorn anslutningen.
4

bort den trådbundna anslutningen för hand. När bort, kontrollera kabelanslutning för korrosion eller tecken på värmeskador. Om endera villkor föreligger, använd din kabelskalare /cutter för att ta bort kontakten och ersätta den med en ny.
5

Använd din kabelskalare /cutter att ta bort ungefär en 1/8 av en tum av isolering när du installerar den nya kontakten. Använd en tråd kontakten på kabeln storlek att ansluta kabeln till den nya plug-in anslutning. Anslut den nya kontakten till hankopplingen på hjulnavet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56844.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.