Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en topplockspackning på en 2001 Stratus

En topplockspackning på en 2001 Stratus kan brytas ner på grund av överhettning av motorn eller detonation, enligt en Exxon-Mobil hemsida artikeln, som anges i avsnittet Referenser nedan. Topplockspackning byte är ett stort jobb som kräver mycket tid och tålamod att göra. Först måste du spola kylsystemet, vilket håller motorn och topplockspackning i fungerande skick. Åtkomst packningen kräver demontering några av motorkomponenter. Om du väljer att byta packningen själv, kontakta din lokala Dodge återförsäljare eller auto leverans butik för att beställa en topplockspackning som lämpar sig för din modell. Saker du behöver
Byte topplockspackning
Hylsnyckel
Spetstång
dräneringskärlet
Skiftnyckel
Commercial kylvätska
Destillerat vatten
SPACKEL
Tratt
Visa fler instruktioner
1

Stäng av motorn och öppna huven.
2

Lokalisera den svarta negativa batterikabeln, och använd en hylsnyckel för att ta bort dess infästning. Ta bort kabeln från batteriets enheten med tång. Addera 3

Spola kylsystemet. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren och ta bort dess tryck locket genom att vrida det moturs. Avlägsna skruven från klamman slangen luftintag med en skiftnyckel.
4

Låt kylvätskan rinna in i pannan. Byt tändstift och lock när kylvätskan har runnit.
5

Ta motorkomponenter för att komma åt topplockspackning. Använd en hylsnyckel skruva loss bultarna som håller fast distributören, som ligger bredvid cylindern.
6

Hitta topplocket inne förbränningsmotorn. Den är placerad ovanpå cylinderblocket, eller de tändstift och ventil plattform. Ta bort bultarna från ventilkåpan med skiftnyckel.
7

Avlägsna topplockspackning från toppen av cylinderblocket. Skrapa bort klibbiga rester kvar under packningen med en spackel.
8

Ställ ny topplockspackning i rätt läge på cylinderblocket. Montera topplocket tillbaka på toppen av packningen. Flytta alla andra motorkomponenter som togs bort och säkra sina bultar hårt med skiftnyckeln.
9

Fyll kylsystemet med lämplig kylvätska som anges i bruksanvisningen. Sätt i en tratt i kylaren påfyllningshålet och tillsätt kylvätska till den nivå som visas på sidan av behållaren. Med värmeelementet fylla locket, starta motorn, låt den gå i fem minuter och sedan stänga av den. Vänta fem minuter och byt kylaren påfyllningslocket.
10

Byt luftfiltret med ett nytt. Avlägsna olja locket, placera en tratt inuti oljepåfyllningshålet och tillsätt motorolja till mätningen som din instruktionsbok rekommenderar. Vrid olje locket igen och kontrollera nivån oljestickan oljan att kontrollera att den är korrekt. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62105.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.