Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man använder ett verktyg Broms Reset

Indragning bromskolven tillbaka in i cylindern är en viktig uppgift i skivbroms service. På många bak designer skivbromsar, är denna uppgift utförs på samma sätt som på de främre bromsarna, kolven är helt enkelt trycks tillbaka in i cylindern. Å andra designer måste emellertid kolven vara samtidigt skjuts och roteras tillbaka in i cylindern. En broms återställning verktyg är en speciell broms verktyg som används för att utföra denna uppgift. Varje biltillverkare har en annan broms utformning, och varje producerar en viss återställning verktyg som lämpar sig för sin egen design. Eftermarknad broms Reset Tool kit finns också att ha en uppsättning adaptrar som tillåter dem att fungera på de flesta olika utföranden. Saker du behöver
hjulblock
domkraft
stödbenet
mutterdragare
Skruvmejslar
Tänger
Brake återställning verktyg
Visa fler instruktioner

1

Parkera fordonet på en fast och jämn yta. Ställ inte parkeringsbromsen. Säkert blockera framhjulen för att förhindra oavsiktlig fordonets rörelse. Delvis lossa muttrarna på bakhjulet servas, och jack upp bilen. Stöd bilen säkert på en pallbock. Helt ta bort muttrarna och dra av hjulet.
2

bort de två bromsok bultar. Lyft tjocklek upp och från skivan. Häng bromsoket ur vägen med hjälp av ett gummiband, noga med att inte skada den flexibla broms slang.
3

bort bromsbeläggen från bromsoket genom att skjuta dem in mot mitten av bromsok tills de släpper. Om klämmorna är närvarande, bända bort dem bromsok fästet med en skruvmejsel eller dra bort dem med en tång. Skada inte klippen under avlägsnande, så att de kan återanvändas under monteringen.
4

Dra kolven hjälp av bromsen återställning. Verktyget består av en gängad spindel som passerar genom en metallplatta. Spindeln har ett handtag i ena änden och en nycklad ansikte på den andra änden. Placera nycklade ansiktet mot kolven ansiktet, och matcha de utskjutande delarna av verktyget ansikte mot fördjupningarna i kolvens yta. Beroende på utformning, kan verktyget har stift eller kammar som infogar i hål eller spår på kolven ansiktet. Placera metallplattan av verktyget mot den inre ytan av den yttre bromsok ramen. Rotera verktygshandtaget att flytta fram spindeln medan samtidigt roterar kolven. Fortsätt tills kolven är helt indragen i cylindern. Var försiktig så att du inte skadar boot gummi kolv. När du använder en eftermarknad verktyg, måste du passa först adaptern som motsvarar din specifika kolv ansikte innan du använder verktyget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58752.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.