Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorn i en Toyota Camry

broms rotorer, även känd som bromsskivor, behöver inte bytas så ofta under hela livstiden för din Toyota Camry. När slits eller blir skevt, kan de orsaka din Camry att rysa och puls när du bromsar. Om detta låter som din Toyota, då är det dags att köpa nya rotorer. Du kan spara pengar på arbetsmarknaden genom att göra jobbet själv. Instruktioner
1

Köp nya rotorer för din Toyota Camry hos din lokala Biltema eller beställa dem på nätet. Ändra alla rotorerna samtidigt för säker och även bromsverkan.
2

Höj din Camry på domkrafter och pallbockar för att stödja det ordentligt. Blockera hjulen för att hålla den från att rulla medan du arbetar. Ta det monterade däcket och ställ åt sidan. Därefter lossas bromsok bultar.
3

Skjut bromskaliperenheten och bifogade bromsslang bort av rotorn. Häng aggregatet på ett säkert sätt ur vägen med mekaniker tråd. Var mycket noga med att inte koppla ur bromsen linje vid någon punkt.
4

Ta bort den gamla rotorn och rengör området runt navet med en fuktig trasa för att avlägsna smuts och korrosion.

5

Installera den nya rotorn på navet och dra åt fästskruvarna med en momentnyckel eller en luft spärrnyckel med en lämplig adapter.
6

Släng tråden och montera bromskaliperenheten tillbaka på plats. Dra bromsok montering bultar med en momentnyckel. Sätt tillbaka hjulet montering och däck och sedan gå vidare och upprepa denna process för varje ytterligare rotor.
7

Sänk din Toyota Camry, dra åt och dra åt muttrarna och sedan pumpa bromsen tills pedalen känns fast igen. Provköra din Toyota för att se till att allt är i skick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56996.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.