Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur vill kolla en bromsrotor

Broms rotorer bör kontrolleras minst lika ofta som du byter bromsbeläggen och oftare, om möjligt. Kontroll av broms rotorer är inte svårt att göra, men det är inte något som du kan göra med hjulet på din bil. Konsultera rotorn specs i bilen instruktionsbok för att bestämma den minsta tjockleken för dina rotorer. De broms rotorer kommer att ha olika krav som grundas på typen och funktionen av bilen. Saker du behöver
Automobile jack
stoppklossar
stödbenet
Mikrometer
Måttband
Lug skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant underlag och koppla av tändningen. Placera stoppklossar bakom bakhjulen. Höj bilen med bilen uttaget. Placera en pallbock under bilen och lyfta upp det till ramen.
2

Ta bort hjulet från bilen med rörtång för att ta bort muttrarna.
3

Kontrollera den främre ytan av rotorn för spår, hack, sprickor eller andra skador. Upprepa din inspektion på baksidan av rotorn.
4

Placera mikrometer på rotorn och pressa käftarna stängs på rotorn. Observera att du mätningar för att avgöra om det faller inom fordonstillverkarens anvisningar. Mät diametern på rotorn från topp till botten för att avgöra om det faller inom tillverkarens specifikationer.
5

Placera hjulet på bilen och dra åt muttrarna med rörtång. Ta stödbenet från under fordonet och sänka bilen tillbaka till marken med domkraften. Upprepa processen på nästa hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58497.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.