Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar frambromsarna på en 1993 Ford Bronco

Ford Bronco debuterade i 1966 års modell som en kompakt SUV och inte bli en full-size SUV tills Ford omarbetats helt det år 1978. Den 1993 Ford Bronco kom standard med en 185-hästkrafter, 5,0-liters V-8 motor och fyrhjulsdrift. Fyrhjulsdrift är stor på denna robusta SUV, men det läggs till arbetsmarknaden dags att ta bort och montera bromsbelägg. Byte av främre bromsarna - kuddar och rotorer - på en manuell låsning nav-utrustade 1993 Bronco kräver avlägsnande kroppen låsning nav för att ta bort bromsen rotor-och-hjulnavet montering. Saker du behöver
Breaker bar
Hylsnyckelsats
Ordet jack
Jack står
dräneringskärlet
Box-nyckel som
Tvingfäste
Stålborste
Hammer
platt skruvmejsel
Spetstång
7/16-inch dorn
Bungee strap
Torx skruvmejsel
låsringen tång
O-ring avdragare eller liknande hakade Tool Review Ren, luddfri trasa
Inch-pound momentnyckel
Torx-bit hylssats
Multipurpose fett
Nya bromsok-kvarhållande stift
Momentnyckel
Ny DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
Bromskloss Borttagning
1

Lossa muttrarna på framhjulen med en breaker bar och uttag. Lyft framsidan av Bronco med en domkraft och sitta pallbockar under SUV rambalkar. Sänk Bronco på pallbockar, ta bort muttrarna och ta bort framhjulen.
2

Sitt ett uppsamlingskärl under främre bromsok och placera en box-nyckel på avluftningsventilen, den 1 /4-tums ventil på toppen, baksidan av bromsoket. Dra en C-klämma över tjockleken tills skruven sidokontakter den bakre delen av den yttre bromsklossen och de fasta kontakterna sidan baksidan av bromsoket. Öppna avluftningsventilen genom att vrida lådan fast nyckel moturs, sedan omedelbart dra åt C-klämman tills det stannar.
3

Spänn avluftningsventil omedelbart och ta bort C-klämman. Rengör runt bromsok-kvarhållande stift med en stålborste för att avlägsna rost eller lera.
4

Knacka den yttersta änden av den övre bromsok-lastappen med en hammare tills dess flikar kontakta bromsok fästet. Sätt en platt skruvmejsel mellan bromsok fästet och de innersta flikarna på den övre bromsok-hållarstift.
5

Pressa den yttersta änden av bromsok-lastappen med nål-tång och bänd innersta kanten av bromsok-spärrstiftet ifrån bromsok med platt skruvmejsel tills de yttersta flikarna på bromsok-spärrstiftet är mellan tjocklek och dess fäste.
6

Infoga en 7 /16-tums dorn i yttre sidan av hålet mellan bromsok och fästet tills det når bromsok-kvarhållande stift, sedan fliken drivan stansen med en hammare tills stiftet faller ut ur den inre delen av bromsoket.

7

Upprepa steg 4 till 6 om mindre tjocklek pin för att ta bort det.
8

Dra bromsok-och-bromskloss enheten uppåt och bort från bromsok fästet. Häng den framifrån spiralfjädern, med användning av ett bungee rem.
9

Dra det yttre bromsbelägget från bromsoket. Tryck in den inre bromsbelägget nedåt i Bromsokshållare att komprimera dess slammerförhindrande klämman och dra ut den inre bromsbelägget från distansen i bromsok fästet. Ta den inre bromsklossen. Dra slammerförhindrande klipp från nedre distansen på den inre bromsklossen och spara det för återanvändning.
10

Upprepa steg 2 till 9 för att ta bort bromsbeläggen på andra sidan av Bronco.

Rotor borttagning
11

Ta bort de sex skruvarna från låsning navkapseln med en Torx-skruvmejsel och ta bort locket låsning nav. Öppna låsringen säkra axeln i det inre navet, med låsringen tång och ta bort låsringen.
12

Dra låsringen, som placerar i spåret i det yttre navet, med en O-ring avdragare eller liknande hakad verktyg.
13

Gänga två av den låsande navkapseln-fästskruvar i det inre navet kropp och dra utåt på skruvarna att glida det inre navet kroppen från den yttre nav. Ställ navkroppen på en ren, luddfri trasa i ett rent område för att förhindra kontaminering.
14

Dra rotor-och-yttre enheten hjulnav från framaxeln.

15

Upprepa steg 1 till 4 för att ta bort rotorn från den andra sidan av Bronco.
Rotor Installation
16

Guide den nya rotor-och- yttre hjulet navenhet på framaxeln tills den ligger an på plats.
17

Justera inre navkroppen med spåren i drivaxeln och guide det inre navet organet in i det yttre navet. Ta bort locket-fästskruvarna från det inre navet.
18

Tryck låsringen i rotorn tills det sitter i sitt spår i det yttre navet. Skjut låsringen på änden av drivaxeln tills den ligger i linje med sitt spår i drivaxeln, med låsringen tång, släpp sedan tången som sittplats låsringen i spåret.
19

Montera locket låsning nav och hand-tråd sina fästskruvar. Dra åt skruvarna till mellan 35 och 50 tum-pounds, med en tum-pound momentnyckel och Torx-bitars socket.
20

Montera rotorn på den andra sidan av Bronco.


Bromskloss Installation
21

Tryck slammerförhindrande klipp på den nedre distansen på den nya inre bromsklossen. Guide den inre bromsklossen nedre distansen i nedre distansen på bromsok fästet. Tryck nedåt på plattan för att komprimera slammerförhindrande klipp, skjut sedan toppen av dynan i den övre Bromsokshållare distansen.
22

Placera den yttre bromsklossen i caliperhuset och böja sina öron runt bromsok kropp med slip-gemensamma tång för att säkra det på plats. Applicera en beläggning av universalfett på spåren i toppen och botten av bromsok och bromsok fästet - där låssprintarna glida i. Ta bort bromsok-och-broms stoppningselementet från bungee bandet och sänk ner den på bromsok fästet <. br>
23

Placera den nya övre bromsok-lastappen så det ligger i linje med det övre hålet mellan tjocklek och dess fäste. Knacka bromsok-lastappen inåt med en hammare tills de yttersta kvarhållningsflikama på lastappen sätet i ansiktet av bromsok fästet. Upprepa detta steg för att installera den nya lägre bromsok-lastappen i det nedre hålet mellan bromsoket och fästet.
24

Montera de nya bromsbeläggen på andra sidan av Bronco.

25

tillbaka framhjulen på Bronco s FRAMHJULSNAV och dra åt muttrarna. Höj SUV off av domkraften och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna, i ett korsvis, till 100 foot-pounds på en fem-lug nut setup eller 140 foot-pounds på en åtta-lug nut installation med en momentnyckel och uttag.

26

Tryck och släpp bromspedalen tills den är fast, sedan fyller på bromshuvudcylindern sin "Max" nivå med ny DOT 3 bromsvätska. Ta någon gammal bromsvätska till en begagnad bil vätska återvinnare för omhändertagande. Vissa Bildelsaffärer ta gamla vätskor gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59360.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.