Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsbeläggen på en Scion TC

Byta bromsbelägg är en nödvändig procedur som krävs för alla bilar. De flesta av bromskraften härrör från fordonets front. Således, de främre bromsbelägg tenderar att slitas ut snabbare innan de bakre bromsbeläggen gör. Bromsbeläggen av en Scion TC behöver ändras när dynan djupet är mindre än 1/4 tum. En metall skrapande ljud när du bromsar indikerar behovet av att ersätta bromsbelägg samt. Saker du behöver
14mm hylsnyckel
17mm
hylsnyckel 6-tums C-clamp
Bromsbelägg
bromsfett
Ordet jack
Visa fler instruktioner
1

Park Scion TC på ett plant underlag och lyft upp bilen med en domkraft. Avlägsna muttrarna från hjulet och ta bort hjulet från fordonet.
2

Ta bort den övre bulten från bromsoket med en 14mm hylsnyckel. Använd en 17mm hylsnyckel om du ändrar de bakre bromsarna. Sväng bromsok bort från rotorn så att de två bromsbelägg belägna på vardera sidan av rotorn.
3

Ta bort de två bromsbelägg från bromsok och avlägsna metallclipsen fästa vid bromsbelägg. Applicera bromsfett på baksidan av de nya bromsbelägg och bifoga metallklämmor.
4

Leta bromskolven på bromsoket. Med hjälp av en 6-tums C-clamp, tryck långsamt in bromskolven tillbaka till sin bostad. Kolven ska sitta tätt mot kolven bostäder. Ta bort C-klämman.
5

Montera de nya bromsbeläggen och svinga bromsoket tillbaka till sitt ursprungliga läge. Sätt tillbaka och dra åt den övre bulten på bromsoket med samma hylsnyckel används för att ta bort skruven.
6

byter hjulet och att hjulmuttrarna på Scion TC och upprepa proceduren för varje hjul.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57920.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.