Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Small block Chevy huvudlager Utförsäljning Specifikationer

Före 1950-talet, använde Chevy motorer skräddarsydda kullager tillverkade av en mjuk metall som kallas Babbitt. Nya Chevrolet motorer använder bär insatser som görs med hjälp av ett stålhölje belagd med brons. Ett tunt lager av mjukt Babbitt material går över brons. Tennet i Babbitt smälter när en ny motor först startar och skapar små passager, där motorolja bildar en smörjande barriär mellan vevaxeln och lagret. Maskin eller Polera Vevaxel

Välj en kvalificerad verkstad och har vevaxeln professionellt inspekteras efter brister, defekter eller brister innan du använder det för att bygga din motor. Om vevaxeln är bra form, kommer verkstaden polera lagerytorna. Om det finns brister som liten en 0,002-tums, kommer butiken ta bort en del av metallen för att skapa perfekt runda lagertapparna där lagren passar.
Montera lagret i motorblocket

Köp en ny uppsättning av lager utifrån toleranserna för den bearbetade vevaxeln. En gemensam specifikation antal ofta produceras av verkstäder är en "10-10" vevaxel. Detta innebär 0,010 tum, eller tio-tusendels tum, av metall avlägsnades från vevaxelns huvudlager och Rod tidskrifter bärande. I detta fall väljer nya lager som har "0,010-tums" specifikationer.
Montera och Mät Vevaxel Utförsäljning

Installera de nya lagren i motorblocket och i de viktigaste-lageröverfallen. Smörj lagren och försiktigt vevaxeln på plats. Lägg en bit Plastigauge ovanpå varje vevaxeltappen och installera lageröverfallen. Använd en momentnyckel för att dra dem på plats. Ta bort skyddslocken och använda mätaren utskriven på papper ärmen Plastigauge kom in för att avgöra hur bred den tunna, plastremsan är, efter att det krossades under vridmomentet processen. Detta visar hur mycket faktiska avslut finns mellan vevaxeln och lagret.
Justera avståndet för dina behov

Välj ett annat lager som uppfyller behoven för motorn och installera dem. Till exempel behöver en personbil som kan köras på tunna oljan mycket snäva toleranser, så litet spelrum som 0,0005 tum. Lastbilar som använder tyngre olja kommer att ha en bredare clearance, så mycket som 0,001 tum mer. Racing motorer har ännu större spelrum. Bearing tillverkare erbjuder ett brett utbud kullager tillverkade till specifikationerna för varje ändamål.
Mät axiallagret

Utformningen av vevaxlar låter dem lätt flytta fram och tillbaka i sina tidskrifter att absorbera och dämpa motorns vibrationer. Denna "lek" mäts med en mätklocka för bladmått. Använd en skruvmejsel och bänd motorns vevaxel till en ände. Placera ett bladmått mellan axiallagret och motorblocket. Den tryckyta är oftast byggda på sidan av centrum huvudlager. Mät gapet med ett bladmått. Godtagbara mätningar är normalt 0,006 till 0,008 tum, men detta är också beroende av den specifika applikationen för motorn

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61640.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.