Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man identifierar en ring och Pinion

Ringen och pinion gear set, används för att öka vridmomentet och uteffekten i all-hjulsdrivna fordon, är lätt identifierbara genom sin unika form. Drevet, en bult-format stycke med en utsvängd huvud vid ena änden, placeras direkt på ringen, en enkel cirkel, med en serie av maskor halvmåneformade tänder. Medan alla ring och uppsättningar drev har liknande konstruktion, visas de i en mängd olika förhållanden med många subtila skillnader beroende på deras tillverkare, och kan vara svåra att skilja från varandra. Att ändra dessa delar för att justera förhållandet är ett av de enklaste sätten att öka prestandan i ett fordon. Saker du behöver
fordonstillverkare kataloger
Skjutmått
Visa fler instruktioner
Manufacturers 'Koder
1

Separat kuggkransen från drevet, så att den lätt kan inspekteras. Varje tillverkare har en unik serie bokstäver och siffror som refererar till varje specifik del de producerar.
2

Identifiera och transkribera tillverkarens koden tryckt på kuggkransen. Detta kommer att bli en lång rad av bokstäver och siffror utan någon tydlig innebörd. Till exempel kan en 1969 Camaro har koden "1 GM 3.998.234 17 49 2,56 4 69" etsas in i växeln.
3

Använd kataloger från delar /biltillverkarna att matcha koden en viss del set. I exemplet med Camaro (GM 3.998.234 17 49 2,56 4 69), ser du att "1" korrelerar "Chevrolet", "GM" är för producenten, General Motors, "3.998.234" är artikelnummer, " 17 "är det antal kugghjulständerna," 49 "är antalet kuggar på kuggkransen," 2,56 "är förhållandet mellan kugghjulen, och" 4 69 "är den månad och år det framställts - i det här fallet, April av 1969. Dessa är bara några exempel, och de verkliga koderna kunde relatera annan information, beroende på tillverkare, exempelvis när del tillverkades. Addera Mätning och Ratio
4

Separera ringen växel och drev så att du har möjlighet att mäta dem. I de fall där tillverkarnas koderna inte längre läsbar, måste du bestämma de fysiska mätningar av både ringen växel och drev, liksom förhållandet mellan dem.
5

Använd bromsok att mäta både ring och diametrar drev till en tiondel av en tum. Räkna tänderna på både ringen växel och drev. För att bestämma förhållandet mellan växlarna, dela antalet kuggar på drevet med antalet tänder på ringen.
6

Använd dina mått med tillverkarnas kataloger för att hitta en del uppsättningar som matchar. Storleken och förhållandet mellan ring och pinion är ofta unika för en enda del set, och kan användas för att söka efter en tillverkare när det stämplade koden är inte klart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61191.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.