Lägga till extra takbelysning i en Cargo Van

Cargo skåpbilar och lastbilar box kan sakna tillräcklig belysning, och installera extraljus kan vara så enkelt som att lägga till det befintliga systemet eller så komplicerat som att skapa ett självständigt kopplas systemet. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan installera kupol belysning i ca 30 minuter. Saker du behöver
4 stora bil takbelysning
14-gauge isolerad tråd
Valfritt switchar
Visa fler instruktioner
1

besluta om en tillräcklig mängd av ljus. Fyra 12-volts takbelysning kan lätt ge tillräckligt med ljus för att ladda van på natten. Fyra lökar också inte orsaka överdriven dragning på van elsystem, så lamporna kan stå på efter van motor är avstängd.
2

Besluta om placering. Bra platser för extra ljus är normalt upp högt i tak eller på akterdäck där de lyser på marken utanför. De flesta gånger, anpassa dem längs de övre karosseridelar är lättare eftersom det kan redan vara hål för att köra ledningar.
3

Koppla loss batteriet från van.
4 < p> Kör trådarna från batteriet eller säkringen panelen, eller från ett befintligt ljus i lastutrymmet, till de bakre belysning platserna. Det kan vara begravd i paneler eller helt enkelt tejpade på plats. Anslut inte kablarna till batteriet vid denna tidpunkt. Den röda tråden är oftast positiv och den svarta är negativ, såvida RV belysning används, i vilket fall den svarta är positiv och vitt är negativt.
5

Skal kablarna omkring en tum ner från slutet och skarva dem in i de nya lampor. Lamporna kan hållas upp tillfälligt med snöre eller tejp, eller skarvning kan göras på golvet och lamporna upp i position.
6

installera belysningen. De flesta typerna har sänke skruvarna med en Phillips-head mönster. Dessa kommer att driva in i de flesta metall, och bör inte användas på taket eller plåt av van. De är bara för användning på rälsen kropp ram, som vanligtvis är utsatta i skåpbilar. Fästen kan läggas till rälsen och ljuset monterad på platt adapter. Detta förhindrar att skruvarna från punktering av plåt. Liten, kan lätta lampor hållas upp med en stark lim.
7

Anslut kablarna till rätt plintar på batteriet eller säkringen panelen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97065.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.