Felsökning av en LCD-pekskärm i en bil

LCD pekskärmar blir allt mer populära, de är bekvämt och lätt att använda. De har en touch-känslig genomskinlig panel som täcker hela skärmen. Istället för att använda ett pekdon som en mus eller ljus penna enkelt, använd fingret för att peka på objekt på skärmen. Pekskärmen använder USB-porten som gränssnitt och en cigarettändare biladapter är tillgänglig. Instruktioner
1

Inse en död pixel som ett vanligt problem med LCD-pekskärm motorer. När en bildpunkt är död kommer den att visa endast som antingen svart eller vitt, oberoende av bilden på skärmen. Om du upptäcker en död pixel det finns inget du kan göra för att reparera den. Det enda alternativet är att köpa en ny skärm.
2

märker någon dålig bildkvalitet. Det finns ett antal skäl till varför bilden på skärmen är suddig eller förvrängd, men det kan fixas genom att justera din skärm till den ursprungliga upplösningen.
3

Bestäm om texten är svår att läsa. Den dåliga kvaliteten visas med kontrast, en låg upplösning, eller dålig färgåtergivning. Justera bildskärmens inställningar och om det inte fungerar Microsoft insåg att texten är ibland svårt att läsa på LCD-skärmar så de byggde en funktion i Windows XP som kallas Clear Type.
4

Aktivera Clear Type genom att högerklicka på ett tomt område på skrivbordet och välj "Egenskaper" från rullgardinsmenyn. Den "Egenskaper för Bildskärm" ruta öppnas, välj "Utseende" fliken och klicka på knappen "Effekter". När du gör det kommer den "dialogrutan Effekter" öppnas, välj "Använd följande metod för att utjämna kanterna på skärmteckensnitt" kryssrutan och välj sedan "Clear Text" alternativet från rullgardinsmenyn. Klicka på "OK" två gånger och Clear Type blir aktiverad
5

Watch för en blank skärm, kommer monitorn inte att visa en bild. Bestäm om du ser en bild på alla och i så fall när den försvinner. Du kommer att behöva denna information för felsökning. Om du ser en bild fram till information om Windows börjar laddas, då problemet är relaterat till ditt grafikkort föraren. Om du försöker starta upp systemet och inte får någon bild alls, kommer det att vara en av många saker. Kontrollera alla kabelanslutningar till bildskärmen först i hopp det är en glappkontakt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97011.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.