DIY: Cold Air Intake

En kall luftintaget systemet är en eftermarknad alternativ för många bilar. Den är utformad för att dra in luft till motorn som är kallare än beståndet luftintagssystemet på grund av dess positionering. Det finns fördelar med ett sådant system, men det kan finnas nackdelar. Varje kallt luftintag kit är byggt för att passa en typ av modell fordon. Få ett kit intag för just din modell och se hur instruktionerna kommer att variera för din bil och systemet. Installera systemet
vänta att

för bilen motorn svalna och koppla den negativa batterikabeln. Koppla den ursprungliga röret luftintaget, det är oftast ett lager gummislang fäst med klämmor till spjällhuset och luft rutan på stänkskärmen. Koppla bort luften rutan från fender väl genom att ta bort skruvarna. Den sista delen för att koppla är luftintaget nedre halvan, som ofta inkluderar en ljuddämpare, du kanske behöver höja bilen på en domkraft för att nå detta. Mata det nedre röret för den kalla luften system upp genom motorrummet, fäst sedan luftfiltret till bottenänden av röret. Detta filter kommer att positioneras i den nedre änden av stänkskärmen. Ta systemets andra röret och anslut den där den ursprungliga röret anslöts till spjällhuset. Detta rör kommer att fästa via en uretan-kontakt och ett par klämmor. En annan uppsättning av uretan koppling och klämmor kommer att ansluta de två rören. Fäst nedre röret i motorrummet med satsens fläns och mutter.
Fördelar och nackdelar

Den största anledningen folk installerar kall luft intag är för hästkrafter. Eftersom systemet är belägen bort från värmen av motorn, är luften den drar i svalare och mer kompakt, vilket leder till ett tätare laddning med luften och bränslet. Det ger större hästkrafter. De som installerar man vanligtvis gillar djupare klingande ljud en eftermarknad system gör jämfört med beståndet systemet. Det är dock oklart om det kallare eller varmare luft orsakar bättre bränsleekonomi. Det finns också en risk för vattenintrång i ett kall luft systemet på grund av hur låg på marken är det. Vatten kan skada motorn. Kallt luftintag rekommenderas inte för förare i våta klimat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97066.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.