Hur man installerar ett Laddtrycksmätare på en 97 Powerstroke

En boost mätare övervakar mängden luft som tillförs till motorn. Den 1997 Powerstroke motorn kom utrustad med turbo. Eftersom avgaserna lämnar motorn, tillhandahålla strömmen för turboladdaren att snurra. Detta skapar ett luftflöde strömmen tillbaka in i motorn genom luftfiltret. Boost tryckmätare tillåter föraren att bestämma mängden uppsving som matas till motorn för att undvika kostsamma reparationer med över-öka. Saker du behöver
spår pod
Skruvmejsel
Wrench in
Borrmaskin
5/32-inch borr
Tap Tool Review Sax
Show Fler Instruktioner
1

bestämma en lämplig plats i fordonet för att montera mätaren pod. Fäst pod till instrumentbrädan med medföljande skruvar och en skruvmejsel.
2

Placera Laddtrycksmätare in mätaren pod genom att skjuta in den främre delen av kapseln.

3

Dra trådarna från Laddtrycksmätare genom hålet i brandväggen, som ligger på förarsidan ovanför gaspedalen.
4

Öppna huven och leta reda på insugningsröret på övre delen av motorn. Det ligger precis bakom den stora plast "Powerstroke" motorhuven. Det är en aluminium luft horn som är ansluten med två stora gummislangar.
5

bort skruvarna som håller fast klämmorna på insugningsröret med en skiftnyckel och ta bort insugningsröret från fordonet för att förbereda det för borrning.
6

Borra ett 5/32-inch hål i den övre delen av insugningsröret med användning av en borr och en borrmaskin. Centrera hål i samlingsröret för att säkerställa en korrekt boost behandlingen.
7

Tryck hålet med en kran verktyg genom att föra in trådarna i hålet samtidigt att öppna vattenkranen verktyget i en medurs riktning. Detta kommer att skapa gängor i hålet som tidigare borrades.
8

Gänga NPT-kontakten som medföljde Laddtrycksmätare i hålet. Dra åt kontakten med en skiftnyckel.
9

tillbaka insugningsröret. Dra åt skruvarna på klämmorna med en skiftnyckel.
10

Kapa slangen boost raden till rätt längd med sax.
11

Skjut kontakten som medföljde satsen på slutet av det uppsving line slangen. Lämna ungefär en åttondel av en tum av slang som sträcker sig ut ur kontakten och fäst den till kontakten i insugningsröret. Dra åt kontakten med en skiftnyckel.
12

Starta motorn och kontrollera om det finns läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87303.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.