Chevy Astro Tune-up tips för att undvika att dåliga gas körsträcka

Chevrolet Astro (producerad 1985-2005) var en kapabel people carrier när nya, men tiden har verkligen tagit ut sin rätt på mer än ett fåtal, decennier av dålig bensin, läckande ventil tätningar och skräp i motorn kan lätt minska motorns verkningsgrad. Dock är hoppet nigh, de flesta Astros använde GMs corporate 4.3L "4300-serien" V6, känd tillgivet som "3/4 små block" för sin arkitektoniska likheten med Chevrolets sädes V8. Som sådan, kommer de flesta komponenter konstruerade för det lilla blocket eftermonteras på de 4.3L används i Astros. Ignition System Tune-Up

Även från fabriken till 4.3L 's tändsystem hade utrymme för förbättringar och årtionden av röta till tändkablarna och slitage till distributören inte har hjälpt frågor några. Tändsystemet är avgörande för att leverera bra bränsle körsträcka, en svag gnista lika oförbränt bränsle som passerar genom motorn, vilket är lika med dålig bränsle körsträcka. Hit upp din favorit eftermarknaden leverantör (som MSD, Pertronix eller Streetfire) för en distributör uppgraderingskit (vilket inkluderar mössa, rotor, nya fjädrar förskott och möjligen en tändmodulen), 8 mm högpresterande tändstift kablar plugg och en hög effekt tändning spole. Gör ditt val där tändstift är berörda, men någon platina spets enhet kommer långt överträffa dina lager AC Delco pluggar.
Elektriska fläktar

Alla Astros kom med old- stil fluid clutch-drivna kylfläktar, vilket skadar bränsle körsträcka ännu mer när de blir äldre. Istället för att ersätta fläktkoppling, bli av med det helt och installera en uppsättning av eftermarknaden kylfläktar. Du kan anpassa en uppsättning lager fans, men se till att köpa en termiskt aktiverad /på-knapp för att driva dem. Lämnar fläktarna på hela tiden kommer sav ström från tändsystemet, och att behöva vända en växel varje gång du träffar trafiken kommer att bli gammal snabbt
Behandla motor

litet block Chevy som din 4.3L bygger har levererat GM bilar tillförlitligt i årtionden, men det har några svaga punkter. Ventilskaftet tätningar på många små block är kända för att utveckla läckor över tiden, så att olja att läcka in i förbränningskammaren och koka i en kol-liknande insättning. Behandla din motor med den marina lösningsmedel Seafoam, som löser upp dessa avlagringar och ökar motorns effektivitet. Kontrollera avsnittet Resurser längst ner i denna artikel för en tutorial.
Minska Begränsningar

Två beprövade metoder för att öka eller återställa bränsle körsträcka används också för att göra hästkrafter. Den Astro intag och avgassystem ritades av utskottet för tyst gång och låg kostnad - det finns gott om utrymme för förbättringar om ni inte har något emot lite extra personlighet från din van. Åtminstone, överväga att installera en eftermarknad katalysator-back avgassystem och en konisk-stil eftermarknaden luftfilter för att ersätta din otvivelaktigt sliten aktie. Sammantaget kommer dessa uppgraderingar visa sig värt mellan 10 och 20 hästkrafter och ett par spänn i veckan på pumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84261.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.