Hur skapar jag en Ford 5.0 för bränsle körsträcka?

Jämfört med andra motorer med liknande förskjutning, är Fords lilla 302-kubik-tums (5.0L) V8 ett moment-making odjuret. Vridmoment är den drivkraft som driver bilen på vägen, och är en direkt funktion av motorns verkningsgrad relativt förskjutning. Öka vridmoment utan att öka motorns slagvolym eller lägga en kompressor, och du ökar bränsle körsträcka. Du kan förbättra 5.0L 's inneboende bränslebesparande egenskaper genom att välja delar och behandla de du har att öka vridmomentet vid låga varv per minut. Saker du behöver
All erforderlig motordelar och motor renoveringssats
Hylsnyckelsats, metriska och standard
Momentnyckel
Packning Maker eller silikon
Skruvmejslar, Phillips och flathead
Allen- huvud mutterdragare, full uppsättning
Assembly Lube
luftkompressor och sandblästring pistol
målarens maskeringstejp
Stor ugn kan nå 500 grader
Visa fler instruktioner
1

Börja med en 1987 och senare järn blocket bearbetad för en rulle kamaxel. Köp en uppsättning av järn GT-40P huvuden. Dessa huvuden är bland de mest effektiva och bäst flödande Ford någonsin producerats, och deras 59cc förbränningsrum ger dig en bula i kompression
2

Köp en lätt vevaxel, hypereutektiska kolvar utformade för att ge en 10,5.: 1 kompressionsförhållande med 59cc huvuden och polerade /shot-blästrad vevstakar. Har monteringen balanseras för en inre balans, vilket eliminerar behovet av en tung harmonisk balansaxel eller vikter balansering. Den lätta roterande enheten kommer att minska tjuvanliggning för ökat vridmoment.
3

Coat toppar kolvarna, förbränning tak kammaren och insidan av intag /avgas portar med keramik-metalliskt pulver- beläggning. Detta avgörande steg kommer att hålla värmeenergi inuti förbränningskammaren och avloppsportarna där det kan bidra till att producera el i stället för att bara dumpa din motorns kylsystem. Grädda alla pulverlackerade delar vid 400 grader per din beläggning tillverkarens rekommendationer.
4

Köp en uppsättning av långa rör race-stil rubriker och använda insugningsröret avsedd för användning med GT-40P huvuden. Belägga insidan och utsidan av rubriker med keramiskt pulver-beläggning, och göra samma sak mot undersidan av grenröret.
5

belägga insidan ytor på din motorblocket, vevaxelns motvikter, vevstakar och det bottnar i dina kolvar med en olje-shedding beläggning och grädda enligt dina tillverkarens rekommendationer. Denna process kommer att hålla oljan från att samla på ytor där det inte hör hemma och bidra till tjuvanliggning.
6

Montera motorn med en Ford E303 kamaxel, lågspänning kolvringar, ett vindfång fack hålla olja utanför vevaxeln, helt rollerized vipparmar och Teflon-belagda lager när det är möjligt. Montera insugnings-och avgasgrenrör och en kompletterande vevhus vakuumpump. De låg spänning ringar kommer att bygga styrka och hjälp verkningsgrad, men de kommer inte täta om du inte använder en pump vevhus vakuum.
7

Använd en elektrisk vattenpump, elektrisk fläkt och remskivor underväxel för generatorn och servopumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84720.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.