Hur du ansluter en EGT mätare på en Powerstroke

Du kan installera en avgastemperatur (EGT) mätare i din Ford Powerstroke själv. En EGT gauge övervakar temperaturen hos avgaserna som kommer ut ur motorn. Sonden är installerad i avgasgrenröret, konsolerna som fäster avgassystemet till motorn. Den monteringshålet i avgasgrenröret måste borras och gängas för att tillåta NPT-kontakten som ska installeras. Köp en mätare pod att montera mätaren på instrumentbrädan i din bil. Saker du behöver
Skruvmejsel
Borrmaskin
Borr satt
Tap Wrench Tool Review ställa
Visa fler instruktioner
1

Place EGT-mätaren i mätaren pod. Fäst fästet på baksidan av mätaren och dra åt skruvarna med händerna. Dra inte åt skruvarna för hårt.
2

Bestäm den bästa platsen för pod placeras på instrumentbrädan. Fäst pod till instrumentbrädan med hjälp av de medföljande skruvarna och en skruvmejsel.
3

Placera mätaren pod på instrumentbrädan. Bestäm den bästa positionen för att mätaren ska installeras. Se till att det är med tanke på föraren, men inte stör förarens sikt över vägen. Montera pod till instrumentbrädan med hjälp av de medföljande skruvarna och en skruvmejsel.
4

Dra ledningarna från mätaren till gruppcentralen placerad under instrumentbrädan. Anslut den röda kabeln från mätaren på strålkastaren gruppcentralen. Anslut den svarta kabeln till marken skruven på gruppcentralen med en skruvmejsel.
5

Leta avgasgrenrör på motorn genom att krypa under bilen. Lade sig på förarens sida av fordonet och glida under bilen. Avgasgrenröret ligger bakom framhjulet. Avgasröret ansluts till grenröret.
6

Borra ett 5/16-tums hål i en plan sektion på grenröret med en borr och en borrmaskin. Borra helt genom avgasgrenröret. Håll borren rakt och säkert för att säkerställa en tät försegling.
7

Placera 1/8-tums NPT tap verktyget i hålet. Vrid kranen verktyget medurs samtidigt som du trycker in den i hålet. Kranen Verktyget kommer att skapa ett gängmönster inuti hålet. Fortsätt att rotera verktyget tills det tar stopp innan du tar bort verktyget.
8

Installera NPT-kontakten i hålet och dra åt kontakten med en skiftnyckel.
9

Dra ledningarna sele från mätaren genom brandväggen. Det finns ett hål på förarsidan under instrumentpanelen. Fortsätt routing tråden till grenröret. Skruva fast kontakten till NPT-anslutningen på grenröret och dra åt med en skiftnyckel.
10

Starta motorn och kontrollera mätaren. Nålen på mätaren bör öka som bränsle pedalen trycks ned.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85746.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.