Hur man installerar rubriker på en 1999 Chevy Blazer

Om du behöver öka dra eller bogsera kraften i din 1999 Chevy Blazer, installerar rubriker och du kommer att lägga vridmoment vid låga varvtal som hjälper Blazer accelerera från en död stopp med tunga nyttolaster . Headers tar också stressen av motorn eftersom avgaserna fly förbränningsrummet snabbare än om vanliga grenrör är installerade. Ändra rubrikerna på Blazer är relativt lätt jämfört med vissa fordon eftersom du kan ändra dem utan att ta bort motorn eller motor mounts. Saker du behöver
penetrerande olja
Front-end ramper
Stoppkloss
7/16-wrench och uttag
skiftnyckel
Buntband
avbitare

Visa fler instruktioner
1

Spray varje bult som håller fast grenröret till topplock med en genomträngande smörjolja (Liquid Wrench, PB Blast, Zep45 eller liknande) och tillåta flera timmar (företrädesvis över natten) för oljan att penetrera rost på bultarna. Också, spraya bultarna som håller fast avgas-grenröret bollen fläns till den katalytiska-omvandlaren bollen flänsar och O2 sensorer som bulten i grenröret.
2

Placera fordonet på front-end ramper och säkra Blazer genom att dra i nödbromsen. Placera ett hjul chock bakom bakhjulet för att förhindra Blazer från att rulla bakåt när du är under bilen.
3

Ta bort skruvarna som håller flänsen huvudet bollen och den katalytiska-omvandlare ball fläns tillsammans. Det finns fyra skruvar totalt, två på varje sida. Med bultarna avlägsnas, dra nedåt på den katalytiska omvandlaren för att separera flänsarna från varandra. Slutför det här steget medan under fordonet.
4

Ta O2 sensorer från avgasgrenröret med en skiftnyckel. Koppla inte O2 sensorledningarna från ledningsnätet. Säkra O2 sensorer ur vägen med tråd däck för att hindra dem från att skadas.
5

Ta bort skruvarna som håller fast grenröret till topplock med en medellång uttag. Om bulten inte lätt vridning motsols, spraya den med mer penetrerande olja och flytta till nästa bult. Gå tillbaka till det när de andra bultarna har tagits bort. Om bulten fortfarande inte går att slå, värma den med en liten blåslampa och sedan ta bort det.
6

Dra avgasgrenröret bort bulten dubbar och dra den gamla packningen koppar grenrör utanför bulten dubbar.

7

Placera den nya header packningen på bulten dubbar. Inspektera packningen att säkerställa avgasportarna inte är blockerade. Om de är, orientera packningen korrekt.
8

Skjut avgasröret huvudet på bulten dubbar och säkra bultarna på plats. Använd en nyckel, som rubrikerna blir närmare blocket och ett uttag kommer inte att vara tillräckligt liten för att passa.
9

Orient den katalytiska-omvandlare fläns bollen så den matchar upp med huvudet bollen fläns och säkra både på plats med de gamla bultarna. Dessa skruvar måste vara tät för att undvika avgaser läckor.
10

Skär buntband som håller O2 sensorer ur vägen och sedan trär O2 sensorer i huvudena med en skiftnyckel.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84099.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.