Tips för en lastbil avgassystem Resonator

Bilens avgassystem utför tre grundläggande uppgifter: kanalisation används avgaserna ur motorn, minskar volymen och intensiteten av avgas ljud och att kontrollera eller eliminera oönskade ljudfrekvenser. Halsdukar minska volymen, och resonatorer ändra frekvensen och ljudet. Lastbil avgassystem är teoretiskt inte annorlunda från alla andra i fråga om funktion och tuning, men du kan utföra några arbetsuppgifter att utnyttja truckens grundläggande arkitektur. Använder flera expansionskammare

en expansionskammare, i princip bara en bred fläck i röret, och är den enklaste typen av resonatorn. En expansionskammare kommer att fånga ljudfrekvenser lika med eller kortare än dess längd, så en extremt kort expansionskammare kommer att fånga irriterande högfrekvent brus medan honungssöta lägre toner i stort sett intakt. En expansionskammare volym (storlek) dikterar dess effektivitet på att fånga vågorna målet ljud, men en alltför stor kammare kan leda avgaserna att förlora hastighet, torktumlas och hindrar flödet. I stället för en enda stor kammare, använd ett antal mindre expansionskammare av varierande längd för att rikta hög-och mid-frekvens vågor utan oskäligt sätt hindrar flödet och skada motorns prestanda.
Använd en Tuned Resonator

Du kan inte bara använda någon resonator från varje fordon och förväntar sig att leverera samma ljud som den gjorde på givaren. Resonatorer är kompletterande produkter, tillverkare generellt använder dem för att fånga några motor-producerade ljudfrekvenser ljuddämparen inte gör det. Som sådan, motorn, resonator och ljuddämparen är tre delar av samma ljudsystem. Kontrollera att din blivande resonatorn är avstämd till fånga målfrekvenser att din ljuddämparen inte redan, annars är du bara slösar bort din tid genom att installera det
Använd Ned-. Slår

avgassystem tips är långt mer än bara ett sätt uttalande - under vissa förutsättningar, kan de påverka drastiskt fordonets ljudegenskaper. När du använder en riktig avgas nedgång tillräckligt länge för att peka hela röret vinkelrätt mot marken, området mellan botten av trucken och marken effektivt blir en massiv expansionskammare resonator. Om marken är mjuk jord, sand eller gräs, kommer det absorberar också en viss mängd av ljudenergin och fungera som en ljuddämpare. Som med alla expansionskammare, ju längre ner i lastbilen sitter från marken, desto lägre tonhöjd ljudet kommer.

Ett sätt att kapitalisera på en upplyft truck arkitektur innebär installation av ett glas-pack ljuddämparen framför bakaxeln och därefter avslutande av avgasröret vid änden av U-böjda över bakaxeln. Detta är en naturlig plats för en verklig nedgång eftersom det är den enda plats i ditt avgassystem där röret pekar rakt eller mestadels nedåt. Du kan maximera nedgångar "resonator effekt genom att sätta dem så nära mitten av lastbilen som möjligt så ljudenergin stannar instängd undertill för flera mark-to-body cykler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85713.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.