Tryckfjäder Specifikationer

En tryckfjäder är en typ av öppen-spiralfjäder som är vanligare i en spiralformad konfiguration. När du trycker ner en tryckfjäder, försöker den att trycka tillbaka till sin ursprungliga längd. De är vanligtvis placerad över en stång eller inuti ett hål och de är mycket effektiva energi butiker. Application

Tryckfjädrar kan användas i en mängd olika tillämpningar, speciellt i bilmotorer. Några andra användningsområden är mobiltelefoner, stämpling pressar, apparater, medicinsk utrustning och gräsklippare.
Konfigurationer

flesta tryckfjädrar har samma diameter hela våren, men en del är formad som ett timglas, en kon eller ett fat. Koniska fjädrar är oftast bara används när du behöver en låg fast höjd och en högre motståndskraft mot svajning.
Slutar

Tryckfjädrar har kvadrat eller malda ändar, vilket innebär att delarna kapas antingen rakt av vid änden eller är skurna i en vinkel som avsmalnar till en platt punkt. Fyrkantiga ändar tillåter fjädern att överföra kraften bättre, medan marken slutar ge mer stabilitet. Slutar kan vara antingen öppen eller stängd, vilket betyder den sista spolen är antingen samma avstånd från alla andra slingor eller den sista spolen trycks upp mot den tidigare spolen. Slutna ändarna erbjuder mer rätvinklighet.
Mått och Rate
Springs

ha en ytterdiameter, en innerdiameter, en tråddiameter, en fri längd och en fast höjd. Fri längd är längden av fjädern när den är obelastad, medan den fasta höjd är längden av fjädern när den laddas tillräckligt för att få allt av spolarna i kontakt. Fjäderkonstanten är lasten som krävs för att komprimera fjädern 1 tum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95752.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.