Hur Bypass oljefilter

Förbi ett oljefilter är lätt när man har rätt delar. De flesta bilar har ett slutet smörjsystem, oljepumpen suger olja från sumpen, skickar den genom filtret och skjuter den genom oljekanalerna till toppen av motorn, där den och rinner sedan tillbaka ned i sumpen. Många entusiaster gillar att utnyttja detta system mellan motorn och oljefiltret för att installera en bypass-ledning, vilket möjliggör användning av en extern oljekylare (olja radiator), oljetanken eller avlägsna filter för enklare underhåll på galoppbanan. Saker du behöver
Oljefilter bypass kit
Full uppsättning metriska och standard skiftnycklar
Oljefilternyckel
djup brunn uttag för att matcha adapterns plåtstorlek
teflonband
Shop rag
Medium-styrka tråd-skåp (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Ta bort oljefiltret. I de flesta fall kommer detta att kräva endast en standard gummi, rem-typ oljefilternyckel, men det kanske inte tillräckligt om ditt filter är verkligen fastnat. Om det inte kommer att lossna, lägg en liten grop i ena sidan med klo slutet av en hammare. Placera en skruvmejsel i fördjupningen och slog tillbaka i spetsen sticker ut på andra sidan. Du kan nu använda skruvmejsel handtag för hävstång för att snurra filtret.
2

Rengör oljefiltret anliggningsytorna med en ren, luddfri trasa. Du kan använda en liten bit av bensin, förgasare renare eller alkohol för att rengöra den sista av återstoden.
3

Wrap gängorna på oljefiltret bypass satsens slang slutar med Teflon tejp och trä dem i adaptern kärl. Om du använder armbågen beslag, bör båda hamna vänd nedåt när åtdragna med tillverkarens specifikationer.
4

Coat O-ringen på adaptern med färsk motorolja och trä den i stället för oljefiltret. Skjut adaptern och låsmuttern över den gängade oljefiltret chef och dra ner det till tillverkarens specifikation. Om du inte planerar på att ta bort adaptern någon gång snart, kanske du vill överväga noggrant rengöra gängorna med förgasare renare och en trasa, sedan tillämpa några droppar medelhög styrka (oftast blå) tråd-skåp innan du installerar muttern .
5

Montera locket adaptern änden över oljefiltret chef om du kör en avlägsen inställning oljefilter. Ändlock installationen kommer variera beroende på tillverkare. Vissa kommer att använda en annan mutter ovanpå oljefiltret chefen medan andra kommer att använda tre eller fyra separata bultar ingjutna i adapterplattan bostäder. Om du bara installerar adapterplattan att köra en oljekylare eller reservoar, då kommer du helt enkelt skruva ett nytt oljefilter över toppen av adapterplattan.
6

Installera bypass linjer på de förinstallerade line beslag. Många kit kommer att kräva Teflonband, men vissa kommer att använda en packning /O-ringstätning som inte kräver Teflonband.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84321.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.