Hur konvertera en Honda Turbo

Honda gör ett antal en trevlig familj sedaner, men vissa ägare vill ha mer hästkrafter och vrid till turboladdning för att få det. En turbo består av två fläktar inom samma hölje, fäst på samma axel. Avgaser snurra en fläkt, vilket tvingar den andra fläkten för att dra in luft utifrån och tryck den komprimerade bränsle /luft-blandningen i förbränningskammaren. Turboladdning har fördelen av att använda energi som annars skulle ha gått till spillo för att vinna makt. Turbo installation kräver mekanisk kunskap och specialverktyg. Saker du behöver
Turbo kit
Ratchet och hylsnycklar
stödbenet
Jack
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Sprid delarna från turbo kit på en bänk och göra en inventering. Kontrollera att du har allt du behöver innan du börjar.
2

Lyft Honda med domkraften och sänk den på pallbockar.
3

Koppla bort avgasröret från grenröret och ta avgasgrenrör bort topplocket.
4

Gå med turbo och den nya avgasgrenrör, var noga med att installera den nya packningen enligt tillverkarens anvisningar.

5

Anslut turboaggregat och avgasrör montering till topplocket. Dra åt skruvarna med momentnyckel till de specifikationer som åberopas i turbon instruktioner. Fäst slangen som kommer från turbon till avgasröret.
6

Fäst oljeledningen går till turbon till den del av motorn som kommer att leverera oljan. Vanligtvis är det oljetrycksgivaren. Platsen kommer att ges i bruksanvisningen.
7

bort oljetråget. Fäst ett avlopp till oljesumpen. Detta kan kräva tjänster av en lokal butik. Oljan återgår till motorn genom denna linje efter att den har smörjs turboaggregatet.
8

Montera uppsving spårvidd genom att köra en vakuumledning från kupén till en av vakuumledningarna i motorrummet. Instruktionerna kommer att berätta vilka linjer att använda. Montera mätaren på instrumentpanelen.
9

Flash motorstyrenheten för att öka bränsleflödet och justera tändningen för att matcha den ökade luft förs in i turbon. Du kanske kan göra det själv om du har en tuner. Den nya firmware-inställningar finns på turbo tillverkarens webbplats eller kan komma på en disk inne i kitet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86497.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.