Hur vill kolla en batterifrånskiljare

En bil elsystem genererar tillräckligt mycket ström för en bil att driva tändsystemet, ladda batteriet och ger ström till elektroniska enheter inne i bilen. Vissa bilar utnyttja denna extra elektrisk kapacitet för att hålla en andra ombord batteri. Normalt har en bil med mer än ett batteri en anordning som kallas en batteri isolator installed.Since ett batteri isolator är direkt kopplad till fordonsindustrin avgiftssystem, är det viktigt att se till att isolatorn fungerar i alla lägen. För att testa ett batteri isolator, är det nödvändigt att kontrollera spänningen vid isolatorn terminalerna medan motorn är igång. Saker du behöver
Automobile med installerat batteri isolator
Voltmeter eller digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

Anslut svart (negativ) mätare sonden till en omålad del av bilen ramen. Slå på mätaren, och ställ in skalan till "V DC."
2

Placera den röda (positiva) meter sond på isolator "A" terminal, och kontrollera mätarens display. Spänningen bör vara mellan 13,8 och 15 volt. Om spänningen på "A" terminal faller utanför detta intervall, kan det finnas ett problem med avgiftssystemet, avbryta testet och har en kvalificerad mekaniker inspektera bilen
3

Place. den röda proben på isolator "1" terminalen, och kontrollera mätarens display. Spänningen bör vara mellan 13 och 14,5 volt. Om spänningen ligger utanför detta intervall, kan det primära batteriet vara över-eller under-laddning, och isolator bör ersättas.
4

Placera röda sonden på isolator "2" terminal, och kontrollera mätarens display. Spänningen bör vara mellan 13 och 14,5 volt vid denna terminal samt. Om spänningen ligger utanför detta intervall, kan det sekundära batteriet vara över-eller under-laddning, och isolator bör ersättas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84277.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.