Felsökning av en bil dvd Installation

Problem med en bil DVD-spelare installationen kommer sannolikt att bero på problem med de elektriska anslutningarna och hook-ups. Dina felsökning ansträngningar bör inriktas på dessa anslutningar, som börjar med spelaren själv, som vanligtvis är monterad i instrumentpanelen. Jordning problem med den elektriska installationen är mycket vanliga. Bilen DVD-spelaren fungerar inte om det inte är korrekt jordad. DVD-spelare är utformade för att fungera med ett 12-volts likström (DC), negativ jord elsystem. Instruktioner
1

Koppla bilbatteriet. Kontrollera att de röda och svarta ledningarna är anslutna ordentligt om du har problem med säkringen blåser. Verifiera den gula ledningen är ansluten om strömmen inte kan slås på.
2

Titta efter eventuella kortslutningar om det finns inget ljud från högtalarna. Den högtalare från DVD-spelaren bör kontrolleras först.
3

Kontrollera att högtalare är jordad. De negativa terminaler på vänster och höger högtalare ska jordas gemensamt. Kolla här. Rewire och jord korrekt vid behov. Ta en titt på den bakre jordterminal, som är ansluten till bilens chassi, om brus stör ljudet. Kabeln ska vara tjock och kort. Byt ut den om det behövs.
4

Kontrollera att högtalare är jordat om enheten blir varm. Återigen bör de negativa terminalerna på högtalarna vara jordade.
5

Återställ bilen DVD-spelaren om DVD-spelaren fungerar inte alls. Det finns oftast en sekvens av knappar att trycka på för att utföra en mjuk återställning för en DVD-utmatning. Till exempel, om en JVC-spelare, är sekvensen "Power" och "Mata ut." Spelaren kommer även att ha en hård reset-knappen. Använd en kulspetspenna för att trycka den.
6

Anslut bilens batteri när du har avslutat din felsökning kontroller och se om problemet har åtgärdats.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-dvd-players/90024.html

Previous:
Next:

Bil DVD-spelare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.