Nackstöd DVD Felsökning

nackstöd DVD-spelare kan du ta video underhållning på vägen. De är ett bra sätt att hålla barnen sysselsatta under långa bilturer, och de är också ett roligt sätt att njuta av en film på semester i ett avlägset område. Liksom all elektronisk utrustning, ditt nackstöd DVD-spelare kan krångla. Beroende på hur allvarligt problemet, kan reparationen vara allt från en snabb fix för en fullständig reparation. Isolera problemet Area

Bestäm arean som orsakar ditt problem. Om DVD-spelaren slås på men skärmen är tom, kan problemet vara relaterat till displayen eller skivan läsaren. Om skivan läsaren snurrar DVD men spelar inte på rätt sätt, undersöka skivan är skadad. Om spelaren inte startar alls när bilen är igång, kontrollera anslutningen till batteriet först. Slutligen, om enheten är korrekt ansluten, är problemet troligen i antingen ledningar eller enheten och kommer att kräva borttagning (se referens 2).


Driftsproblem Operativa problem är lättare att lösa än installationsproblem. Börja med fjärrkontrollen. Om fjärrkontrollen inte verkar styra systemet, byt ut batterierna och försök använda det igen. Beställ en ny fjärrkontroll för ditt system om det inte fungerar. Kontrollera DVD som används för att kontrollera att den inte har repor, sprickor eller andra skador. Om spelaren slås på men inte visar en bild, se till att ljusstyrkan inte är för lågt inställd. Vissa DVD-spelare kommer inte att fungera korrekt vid en låg temperatur, men de kan fungera bra när bilen är varm. Likaså om någon kondens bildas i spelaren över natten, kommer det att behöva torka ut över en till två timmar (se referens 2).
Installationsproblem

Om problemet är allvarligare än en operativ fråga, är det relaterat till installationen av spelaren. Se till att enheten är korrekt monterad. I de flesta enheter, ska enheten stadigt pressas in i nackstödet och hålls på plats av mini-DIN-kontakter. Nästa, kontrollera ledningarna. Det bör finnas kablar som löper från spelaren till bildskärmen (om separata komponenter) och bilens ljud-och elsystem. De flesta ledningar är dragna under mattor och kan oavsiktligt unplugged genom överdriven i bilen rörelsen. Se till att kablarna är anslutna till rätt plintar i elsystemet sele. Generellt är den gula kabeln är ansluten till batteriet, är den röda kabeln är ansluten till tillbehöret makt och den svarta ledningen är kopplad till jord. En fjärde gröna kabeln är utformad för att passa parkeringsbromsen, men det är frivilligt att installera i de flesta system (se referens 1).

Om kablarna är ordentligt ansluten, är monterad på rätt sätt och den operativa frågor inte påverkar spelaren, kan enheten ha inre skador och bör undersökas av tillverkaren. Avinstallera det genom att koppla bort ledningar, ta bort enheten från nackstödet och inklusive alla komponenter i transporten skickas till tillverkaren för kontroll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-dvd-players/90016.html

Previous:
Next:

Bil DVD-spelare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.