Enkla Elektronik miniprojekt

Det gamla talesättet, "ou måste gå innan du kan köra" är direkt tillämplig på elektroniska kretsar. Först måste du börja med enkla projekt. Detta kommer att ge dig en grundläggande förståelse för elektronik och el. Som din kunskap ökar, går du vidare till mer komplexa projekt. Inom elektronik är nästan oändligt, och du kan gå från enkla till den yttersta gränsen för mänsklig förståelse. Elektromagneter

Elektromagneter är lätta att göra, och endast gemensamma material behövs. Du behöver en D-cell batteri, en 12 öre spik, 20 gauge isolerad tråd, och en batterihållare. Du behöver också små brickor eller små spikar järn. Sätt i batteriet i hållaren Wrap ca 8 meter tråd runt en spik och tejpa ner så det inte riva. Skala av ca en halv tum av varje ände av tråden nakna. Tryck på kabeländarna till batteripolerna, och du bör kunna plocka upp brickor med nageln, eftersom det numera en magnet. Lägg märke till när du släpper kabeln från batteriet, avslutar magnetism. Experiment runt med olika längder av tråd över 10 fot, och experimentera runt med olika vikter av objekten.
Solceller

Solceller ger timmar av experimenterande. Skaffa en praktiker ombord, en liten leksak elmotor av modell bil, och olika solceller. En voltmeter kan användas för att mäta spänningar. Haka upp solcellen till elmotorn genom sina två ledningar. Lägg märke till att motorn börjar snurra. Science kompisar rekommenderar exponera cellen för olika intensiteter av ljus, att mäta sina resultat under olika förhållanden. Experiment runt med olika celler, såsom olika storlekar, och mät spänningen utgångar med din voltmeter.
Magnetic Fields

Experimentera med magnetiska fält kommer att lära dig om hur elektricitet och magnetism hänger ihop. Först, skaffa några 20 gauge tråd. Coil ca 3 meter av tråd runt ett papper rör eller liten plastmugg, och använd tejp för att förhindra att spolen från repar upp. Anslut din voltmeter till den nakna trådändar. Vifta med en magnet nära spolen, och ser hur nålen på voltmetern. Experiment runt med olika Slinglängderna och olika magneter. Om du bifogar en låg glödlampa spänning ljus till spolen, kommer den att lysa när du vifta med magnet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-dvd-players/90037.html

Previous:
Next:

Bil DVD-spelare

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.