Hur man säljer en bil i Washington State

Att sälja en bil på egen hand kan du ställa priset, hantera transaktionen och ganska troligt resultat mer än att sälja den till en återförsäljare. Säljare som är patienten kan skörda ekonomiska belöningar. Med belöningar kommer ansvar: Washington state bil säljare behöver för att slutföra en rapport om försäljning när en bil säljs till en individ, doneras till välgörenhet, begåvad eller kasseras. Säljare som inte fullföljer detta pappersarbete riskerar drabbas avgifter. Saker du behöver
Bil titel
Fordonets identifieringsnummer
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera bilens Kelley Blue nätet Bokfört värde. Skriv in din bils körsträcka information och villkor för att få en uppskattning av dess värde.
2

Kolla priset på liknande bilar på sajter som Craigslist eller eBay Motors och genom att granska annonser i din lokaltidning. Detta kommer att ge dig en uppfattning om den allmänna prisnivån i Washington community. Efter att du har en god uppfattning om vad som finns där ute, sätta ett pris på din bil med hjälp av Kelley Blue Book värde och lokal prissättning. Om du vill sälja din bil snabbt, priset är lågt, om du har tid att vänta, prissätta det högre
3

Häng en Till Salu skylt i bilen för att marknadsföra den till förbipasserande. och placera en notering i din lokala tidning. Lista din bil till försäljning på Craigslist, eBay Motors och Auto Trader eller andra webbplatser.
4

Möt några potentiella köpare att visa dem din bil. När du har hittat en köpare, bestämmer betalningssätt och fastställa ett datum för att överföra över bilen. Vid denna punkt, ta bort alla personliga ägodelar från fordonet.
5

Leta bilens titel. Du behöver överföra den till den nya ägaren. På dagen för överföringen, acceptera betalning. Sedan slutföra försäljningen avsnittet på din titel. Skriv in ditt namn samt datum och underteckna den. Vänd titeln över till den nya ägaren, som kommer att behöva presentera den för Vehicle Licensing Office och få en ny titel.
6

Skaffa köparens fullständiga adress, som du behöver för att lämna din rapport Sale. Om du inte lämna in en rapport om försäljning du kan debiteras för parkeringsböter, impounds eller andra skulder tills den nya ägaren avslutar titeln överföringen. En rapport om försäljning online
7

File inom fem dagar transaktionen. Ge din information, den nya ägarens information, chassinumret och bilens registreringsnummer. När Washington state tjänstemän granska rapporten från Sale, kommer de att skicka dig ett kvitto som bevisar att du har sålt din bil. Du kan också fylla i rapporten för försäljning på din lokala Vehicle Licensing kontor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150667.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.