Hur man säljer en bil i Texas

Om du bor i Texas och du är redo att sälja din bil eller lastbil, se till att din bil är i bästa möjliga skick. Maximera din vinst genom att fastställa mindre mekaniska problem och beskriver bilen både inne och ute. Bekanta dig med Texas titeln överföringen att se till att försäljningen är legitimt. Instruktioner
1

Hämta bilen försäkrad. När du säljer en bil i Texas, måste bilägaren ha försäkring. Det är säljarens ansvar att tillhandahålla försäkring för bilen för de första 30 dagarna under vilken titeln överförs. Efter 30-dagars period är slut, är det köparens ansvar att få bilen försäkrad.
2

Säker betalning från bilköpare. Skydda dig själv genom att bara acceptera kontanter, postanvisning, eller en bankväxel. Om fordonet är nytt och kräver finansiering, se till att köparen får sin egen finansiering och ger dig pengar i det fulla beloppet. Detta hindrar dig från att behöva oroa repossessing bilen på grund av utebliven betalning.
3

Överför titeln intyget till köparen. Det finns ett avsnitt om titeln certifikat som tillåter dig att skriva titeln över till köparen. Fyll den delen helt och ge den till köparen. Ge köparen med ett köpebrev. Inkludera datum, en beskrivning av fordonet, det belopp som betalats av bilköpare och notate det med, "betalas i sin helhet."
4

Skaffa en blankett titel ansökan från länet skatten bedömare -samlare kontor. Den form som krävs är Form 130-U. Fyll i och underteckna ansökningsblanketten och ta den till länet skatten bedömare-samlare kontor tillsammans med titeln certifikatet. Du måste göra detta inom en månad från försäljningen. Detta fullbordar juridiskt processen äganderättsöverföring.
5

Skaffa "Motor Vehicle Transfer Anmälan" form från Texas Department of Public Transportation. Fyll den helt och lämna den till Texas Department of Transportation. Detta skyddar dig från att kopplas till eventuella framtida parkeringsböter, biljetter registrering eller brott i samband med bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150707.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.