Hur bli av en bil som är värt mindre än vad som är skyldig

Om du har en bil som är värd mindre än vad du är skyldig på det, är det som kallas "negativt eget kapital." Enligt Edmunds, bilförsäljare rör sig vanligen om detta som "upp och ner" på bilen. Om du är i denna situation, kan du frestas att ta bilen till en återförsäljare och försök att byta in det på ett annat fordon. Medan dealern kan tillåta dig att göra detta, hamnar man bara upp igen i samma situation med en bil värd mindre än du är skyldig på det. Instruktioner
1

Kontrollera värdet på din bil på Kelley Blue Book webbplats (se Resurser) för att se hur upp och ner du är på din bil lån. Var uppmärksam på både den privata parten värde och andrahandsvärde.
2

Försök att sälja din bil till en individ. Använd värdena från Kelley Blue Book att veta var man ska prissätta fordonet. Om du är skyldig för mycket dock, bör du vara beredd att betala skillnaden mellan det pris du säljer bilen för och pay-off beloppet för billån. Till exempel, om du är skyldig $ 13.000 på bilen men kan bara sälja den för $ 11.500, måste du betala $ 1500 i syfte att få den titeln, som du sedan logga över till den nya ägaren. Var noga med att låta köparen vet upp framför att du bara kan få bilen titel när de betalar. Detta kan skrämma vissa köpare bort, så se till att erbjuda en attesterad köpebrev att fungera som tillfällig ägare dokumentet tills titeln anländer.
3

Ansök om ett personligt lån eller ett hem kapital kredit för att försöka få tillräckligt med pengar för att betala av bilen, eller bara betala ner det så att du kan sälja den eller byta den i. När du säljer eller byter in bilen, kan du sedan betala av lånet eller kredit.
4

Låt någon annan ta över betalningar på bilen om du inte har framgång försöker sälja den. Detta kan vara riskabelt, eftersom bilen är tekniskt fortfarande ägs av dig. Var noga med att ha ett avtal mellan dig och den person som tar över de betalningar som stater som är ansvarig för att försäkra bilen, vad händer om de missar en betalning och som har att betala för reparationer.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150691.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.