Hur gör jag Title en bärgning fordon?

Begreppet "bärgning titel" skiljer sig mellan länderna och vissa stater omväxlande använda termen "skräp titel." Hänvisar emellertid en bärgning titel på ett fordon som har lidit betydande skada - som motsvarar minst 50 procent av sitt värde, och ibland 75 procent - och inte längre är vägen värdig. I de flesta stater, kan ett bärgat fordon inte åter-titeln tills alla nödvändiga reparationer görs och fordonet är besiktigad och anses road-worthy. Ordet "bärgning" kommer att visas tydligt på den nya titeln att varna potentiella köpare av bilens historia. Saker du behöver
Originaltitel
Registrering
Repair dokumentation
Vehicle bilder
Visa fler instruktioner
1

Forskning lagarna i ditt tillstånd till avgöra vad som utgör en bärgning, eller salvageable, fordon. Michigan, till exempel, definieras en bärgning fordon som "en sen modell fordon som kommer att kosta mer än 75 procent men mindre än 91 procent av dess pre-incident värde att reparera." Late model "för ett fordon under 8,000 pounds är något mindre än sex år gammal. För större fordon, det är 16 år. "
2

Skaffa en ansökan bärgning titel från lämplig myndighet i ditt land, oftast institutionen för motorfordon. I de flesta stater, kan du ansöka om en bärgning titel om du är ägaren som reparerade fordonet eller du köpte bilen efter att den reparerats av någon annan. Du kan ansöka personligen eller online i de flesta stater.
3

Fyll i ansökan. Tillsammans med din personliga information, måste du inkludera specifik information med uppgifter om reparationer som genomfördes, bland annat en skada beskrivning, delar som inte var salvageable, och bilens märke, modell och fordonets chassinummer (VIN). Om du hade bilen repareras av en professionell mekaniker, kan mekanikern hjälpa dig med detta steg eller förse dig med dokumentation av utfört arbete. Vissa stater kräver bilder. Andra, som Michigan, ger diagram för att hjälpa dig att identifiera fordonet är skadat och reparerade områden.
4

tillbaka ansökan till DMV tillsammans med begärd dokumentation, såsom den ursprungliga titeln, registrering, foton och kvitton och dokumentation av reparationer. Om din ansökan godkänns, kan vissa stater utfärda en tillfällig bärgning titel, som kommer att visa ordet "bärgning" eller vara en annan färg än permanenta titlar. Vissa stater, såsom Hawaii, även kräva återgång av bilens gamla registreringsskyltar.
5

Ha det kontrollerade fordonet. De flesta stater tar ut en avgift på ca $ 100 för att ha en inspektör kontrollera att bilen är road-worthy. Inspektören kan ge dig ett kontrollintyg, eller kan anmäla DMV av sina resultat. Du har sedan att besöka DMV och presentera ditt certifikat eller informera dem om ditt namn och det faktum att du hade bilen kontrollerad. En liten avgift, vanligtvis $ 10 till $ 15, normalt krävs. Du kommer att utfärdas ett nytt bärgning titel, eller den tillfälliga bärgning titel som tidigare lämnats in skall stämplas eller bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150739.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.