Hur säljer jag ett fordon som har en Lien?

Att sälja en bil med en kvarstad på det kan vara en utmanande strävan. Banker och långivare auto som lien innehavare vanligtvis inte kommer att släppa en kvarstad tills lånet har återbetalats i sin helhet. Detta innebär att, i syfte att sälja en bil med en panträtt skall köpeskillingen möta eller överträffa payoff på lånet. Annars måste du komma med skillnaden ur egen ficka. Saker du behöver
befintliga bil lån pappersarbete
Auto lån
payoff
Visa fler instruktioner
1

Slå upp det aktuella värdet av fordonet. En av de mest betrodda namnen i auto bedömning är Kelly Blue Book. Denna webbplats låter dig välja skicket på bilen, det antal miles, och funktionerna. Många handlare förlitar sig på dessa värderingar till fasta priser.
2

Granska ett uttalande nyligen att ta reda på den totala återstående saldot på ditt billån. Jämför värdet av fordonet med det utestående saldot. Om saldot överstiger värdet, kan du behöva komma med eventuella underskott (skillnaden mellan inköpspris och lånet payoff).
3

Annonsera din bil, om du säljer den privat. Källor på nätet fungerar ganska bra (Craigslist och Cars.com, till exempel), men du bör överväga lokala källor som samhället tidningar och lokala tidningar, alltför. Ställ inköpspriset på en rimlig siffra -. En som kan förhandlas
4

Kontakta din auto långivare för att få ett lån payoff uttalande när du har en intresserad köpare. Detta kommer att berätta den exakta mängd som krävs för att betala av lånet genom ett visst datum. Beräkna underskottet, om något. Du kommer att behöva föra detta belopp till bordet för att överföra äganderätten.
5

sälja bilen i din auto långivare kontor. Detta sätt att köparen kommer att kunna få titeln i hand vid mötet. Han eller hon kommer att betala köpeskillingen, kommer du att betala underskottet (om tillämpligt), och långivaren kommer att släppa en kvarstad. Ägandet kan sedan överföras till den nya ägaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150630.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.