Hur man säljer en bil i Mexico

The North American Free Trade Act innebär att ett stort antal begagnade amerikanska bilar som många amerikaner skulle ha fått betala för att få bogseras bort nu kan säljas för en ganska öre i Mexiko. Men det är inte alla det är knäckt upp vara, det finns vissa krav. Här är några tips om hur man säljer din bil i Mexico. Instruktioner
1

Kontrollera året av din bil. Medan mexikaner betalar topp dollar eller användas amerikanska och kanadensiska fordon, de fortfarande mycket nå vissa kriterier. De kan bara vara exakt 10 år gammal för att möta miljö-mandat medan samtidigt inte helt förlamande nybilsmarknaden i Mexico.
2

Kontrollera VIN-nummer. VIN-nummer på din bil måste börja med siffrorna 1 till 4 eller det kommer inte vara tillåtet för försäljning i Mexiko. VIN-nummer 1-4 betyder att bilen är en bil byggd på minst tio år sedan och inte en lastbil. Om din bil råkar vara en lastbil, kan det fungera i din fördel eftersom lastbilar är i hög efterfrågan i Mexiko och tillåten för försäljning oavsett år.
3

beräkna kostnaderna. När du har intygat att man bil är berättigad till salu i Mexiko, beräknar kostnaden till försäljning förhållande och se om det är värt mödan. Du kommer att åläggas att betala någonstans mellan $ 700 och $ 1.000 i skatt beroende på fordonet. Dessutom måste du stå för gas-eller fraktkostnader, beroende på om du kör den till Mexiko eller få den levererad.
4

Kolla webbforum, som surrar om detta nya försäljningsutveckling. I själva verket finns det även amerikanska företag som ägnas åt att köpa dessa bilar från amerikanska medborgare med avsikten att sälja dem i Mexiko. Så, om du tycker att skatt och frakt avgifter är alltför dyr, kan du alltid hitta något av dessa företag eller ens en mexikansk medborgare med ett tillfälligt visum villig att resa till dig för att köpa bilen.
5

passera gränsen. Om du bestämmer dig för att åka till Mexiko och sälja bilen själv, kommer du vara tvungen att få ett fordon tillstånd för din bil. Detta kan i förväg levereras hem till dig för $ 49,50, eller du kan uthärda en extra 10 minuter det tar dig vid gränsen och betala $ 27. Det enda sättet detta kan ta längre tid och bli jobbigt skulle vara om du försöker att passera Laredo eller El Paso, som tenderar att vara mycket överbelastade och tidskrävande punkter kors.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150538.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.