Hur du donera din bil till välgörenhet för funktionshindrade

donera din bil till välgörenhet är ett värdefullt alternativ till att sälja din gamla bil till en privat säljare eller handel det in på en bilfirma. De flesta ideella välgörenhetsorganisationer acceptera bilar i olika lägen för reparation och användning intäkter från försäljning av fordonet för att finansiera forskning för sjukdomar eller för att hjälpa handikappade och familjer med låga inkomster med prisvärda och ibland gratis transport alternativ. Många bil donationer är avdragsgilla. Avdraget belopp beror på återförsälja värdet på bilen och om eventuella reparationer måste göras på fordonet. Instruktioner
1

Välj en välgörenhetsorganisation för din donation. Du kan kontakta en lokal eller nationell välgörenhet direkt att ta reda på om de accepterar bil donationer och de kommer att guida dig genom sin donation processen. Om du har inte har beslutat om en välgörenhetsorganisation, har American Institute of Filantropi en lista med välgörenhetsorganisationer och kontaktinformation för de flesta välgörenhetsorganisationer, däribland funktionshindrade eller döende.
2

donera din bil till välgörenhet via en bil donation företag. Dessa företag hanterar alla detaljer om din donation och de flesta kommer även ordna din bil ska plockas upp eller bogseras. De flesta bil donation företag erbjuder dig ett urval av välgörenhetsorganisationer för att göra din donation till. Officiella Amerika Car Donation Center har hjälpt folk donera bilar till välgörenhetsorganisationer sedan 1992 och kan kontaktas avgiftsfritt på (800) 237-5714. Var noga med att kontrollera alla företag bil donation med Better Business Bureau innan donera din bil.
3

Skaffa ett kvitto på när du överför din bil till en välgörenhetsorganisation eller organisation. Detta kommer att skydda dig från allt ansvar i samband med fordonet.
4

Kontakta ditt försäkringsbolag för att låta den veta att bilen har donerats och avlägsna registreringsskyltar på fordonet om tillämpligt. Lagarna om plattan överföring varierar från stat till stat. Kontrollera med din lokala motorfordon avdelning för att ta reda på om plattan överföring gäller dig.
5

Håll alla poster av donation av skatteskäl. Detta inkluderar försäljning kvitton, bedömning värde om tillämpliga och skatt former. Den välgörenhet eller bil donation center du använde kommer att kunna förse dig med någon blankett du behöver för att göra anspråk på din skatt i slutet av året. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150507.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.