Hur man skriver ett kontrakt för att köpa en bil

När du köper en bil från en privat fest, underteckna ett grundläggande köpeavtal som anger villkoren för överlåtelse av äganderätten, och se till att säljaren skriver det också. Kontraktet ska innehålla uppgifter om säljaren, köparen och bilen säljs. Det bör också ange köpeskillingen och eventuella överenskomna på betalningsplanen. Instruktioner
1

Beskriv syftet med upphandlingen, beskriver bilen som säljs och ange köpeskillingen.
2

Ange fordonsuppgifter. Fordonsuppgifter omfattar året, märke och modell av bilen, tillsammans med chassinumret, eller VIN, och mätarställning.
3

Sätt säljarens fullständiga namn på kontraktet. Om mer än en säljarens namn är på titeln eller registrering av fordon, måste både säljare är överens om att sälja bilen. Undantaget är om det finns ett "eller" mellan namnen, som ger vardera parten rätt att sälja bilen. Också inkluderar säljarens körkortsnummer och fysisk adress.
4

Sätt köparens fullständiga namn, fysisk adress och körkort nummer på kontraktet.
5

Ange den månatliga betalning avtal och schema, om något. Om full eller delvis betalning sker vid tidpunkten för försäljningen, ange belopp och har säljaren underteckna den.
6

Lägg en garanti. Generellt i second hand försäljning, fordonets detta påstår att det inte finns någon garanti, och som säljs "som de är." I vissa fall, dock begränsade garantier möjligt för köpare att lämna tillbaka bilen och kräva full återbetalning under vissa villkor. Till exempel kan en garanti att en köpare att återlämna fordonet till en full återbetalning om bilens växellåda slocknar eller börjar slira inom 30 dagar efter köpet.
7

underteckna och datera kontraktet. Både säljare och köpare bör underteckna det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150756.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.