Hur man skapar en begagnad bil köpebrev

En av de sista stegen i att sälja en ny bil är att skapa en köpebrev för fordonet. Detta sätter överenskommelse i skrift och fungerar som ett kvitto på köpet. Det kommer också att låta köparen bevisa sin äganderätt till fordonet om polisen stoppar honom medan han kör hem eller när han är på väg att registrera bilen, enligt Phillip Reed av Edmunds fordonsindustrin webbplats. Du kan enkelt skapa ett köpebrev genom att följa instruktionerna nedan. Instruktioner
1

Skriv ditt namn och adress på köpebrevet och ange att du säljer ett fordon till köparen, vars namn bör också anges. Autocrisis.com råder notering märke, modell, år och Vehicle Identification Number för bilen.
2

staten hur mycket pengar du fått från köparen och i vilken form (kontant, check, etc.) . Observera att beloppet motsvarar full betalning för bilen och gör en anteckning av körsträcka vid tidpunkten för försäljningen. Specifikt tillstånd att bilen säljs i befintligt skick, om du inte har gjort några andra avtal eller garantier. Stava ut dem ordentligt på köpebrevet, om så var fallet.
3

Stava ut det faktum att du överför ägandet av fordonet och att du har rätt att göra så . Skriv ner det faktum att bilen är fri från panträtt eller andra krav som skulle hålla dig från att kunna föra över äganderätten.
4

staten att köparen tar på fullt ansvar för bilen tidpunkten för försäljningen och att han är ansvarig för eventuella skador eller ansvar från den punkten och framåt.
5

underteckna och datera köpebrev och har köparen göra detsamma. Autocrisis.com säger att du kan ha köpebrevet attesterad, även om det inte är juridiskt nödvändigt. Gör en kopia av dokumentet för dig själv innan du slår över till köparen. Detta kan göras på många butiker för kontorsmaterial om du inte har en scanner eller kopiator hemma.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150623.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.