Hur man skriver ett kontrakt för att sälja en bil

Sälja din egen bil kan vara enkelt och lönsamt, men det är också kräver viss pappersarbete ska fyllas. Detta inkluderar ett kontrakt med information om det fordon som säljs och alla inblandade parter. Du måste ha specifika detaljer för att skriva ett kontrakt, men det kan alla vara lätt erhållas. Instruktioner
1

Hitta din statens avtalsvillkoren. Varje stat har olika lagar som gäller för försäljning av fordon. Du måste följa lagarna i den stat du säljer din bil för att göra det en rättshandling. Det kan finnas vissa nödvändiga formulär eller en viss detalj. Använd länken i Resurser för att hitta vilka former din statliga mandat. När du kommer till webbplatsen, klicka på staten och läsa föreskrifter om att sälja en bil. Hitta det relevanta former kan behövas för ditt tillstånd.
2

Skapa eller skriva ditt kontrakt. En form konsekvent krävs av de flesta stater är kontraktet. Det kan erkännas som ett "meddelande om försäljning" eller "Bill of Sale." Detta kan vara handskriven på ett papper eller nedladdade. Det finns några som webbplatser som har gratis erbjudna former. Ladda ner och skriv ut ett fåtal exemplar av den eller duplicera formuleringen på papper för hand.
3

få data för att fylla i de nödvändiga detaljer. När du har formen, måste du lämna information om fordonet. Detta kommer att inbegripa året, märke och modell på den. Du kommer också att behöva VIN (chassinumret), försäljningspriset och mätarställning. Du ytterligare kan lägga till andra detaljer såsom färg, eventuella fel eller garantier ("som det är" ...), registrering eller registreringsnummer, motornummer och andra detaljer som krävs av staten.
4

Fyll i köparens och säljarens delar av kontraktet. Du måste ha den fullständiga namn och gatuadress för båda parter i försäljningen. Du bör skriva ut och lämna utrymme för en signatur för varje parti. Om avtalet är mer än en sida, se till varje part skyltar och datum båda sidor av det. När vittnen eller notarie frimärken är nödvändigt, se till att du har gett utrymme för dem. Fyll i all information om avtalet, ge en kopia till köparen, och hålla en för din egen bokföring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150539.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.