Så att sälja min bil till en vän

Det finns ett talesätt att man aldrig ska sälja en bil till en vän. Detta råd motiveras av antagandet att så fort något går fel med bilen, kommer din vänskap vara i fara och din vän kommer att klandra dig för att sälja honom en "citron". Även om du kanske inte upplever denna situation, finns det några vänner som du kanske inte vill engagera sig i denna typ av verksamhet arrangemang. Använd ditt omdöme. Du kan undvika spänningar om du och din vän är tydliga om tillståndet i bilen och vilken typ av transaktion. Instruktioner
1

Bestäm vilken typ av affärstransaktion som du vill göra. Fundera på om målet är att få ett rimligt pris eller att hjälpa en vän som behöver en bil. Detta resonemang kan avgöra hur mycket pengar att ta betalt för bilen.
2

fastställa försäljningspriset. Om transaktionen är främst en affärstransaktion, kontrollerar Kelley Blue Book att fastställa det verkliga värdet på din bil. Den blå boken kan hittas på lokala bibliotek, banker och större bokhandlar eller du kan besöka Kelley Blue Book hemsida för gratis på nätet (kbb.com).

Det begärda priset för begagnade bilar beror också på den region där du bor. Kolla annonser i lokala tidningar och lokala handlare auto för liknande fordon. Tänk skick din bil i form av körsträcka, reparationer och andra faktorer. Om transaktionen motiveras mer av en önskan att hjälpa en vän, nå en överenskommelse med din vän om priset. Tänk på vad din vän har råd och dina egna behov.
3

ombesörja att bilen besiktigas av en lokal mekaniker. Riskera inte sälja en bil som kan ha stora svårigheter till en vän. För att skydda din vänskap, se till att välja en pålitlig mekaniker. Både du och din vän ska vara närvarande vid inspektionen. Denna strategi kommer att bidra till att säkerställa att du kommer att både vara tydlig om formen och tillståndet i bilen. Om mindre eller större reparationer krävs, kan du diskutera detaljerna och bestämma hur nyheten skulle påverka priset.
4

Se till att alla papper för bilen är i ordning. Ett register över alla reparationsarbetet kommer att ge användbar information för din vän. Du måste också ta hand om titeln att slutföra överföringen av äganderätten. Säljaren är skyldig enligt federal lag att lämna köparen med titeln. I de flesta stater, är köparen ansvarig för att informera Department of Motor Vehicles om ägarbytet.
5

formerna för inbetalningen. Detta arrangemang kommer också att bero på vilken typ av vänskap. Kom till en förståelse om information om betalningen. Du kanske håller med om att det är bättre för din vänskap att betalningarna skall slutföras och affärstransaktion stängda innan bilen byts. Kanske den typ av din vänskap tillåter din vän att betala dig på en avbetalningsplan om denna metod är bättre för hans budget. Om du väljer det senare alternativet, komma överens om en tidsplan för betalningarna.
6

Kontakta ditt försäkringsbolag för att informera dem om att du har sålt bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150639.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.