Hur man säljer en bil i Kanada

Oftare än inte, att bli av med din gamla bil är enkelt: bara byta in det på en ny modell. Men det är inte alltid möjligt och du kan hitta dig själv att behöva sälja en bil själv. Om du vill sälja en bil i Kanada, det finns vissa regler som du måste följa för att följa lagen i den provins där försäljningen sker. Och naturligtvis måste du ha en plan för att förbereda och marknadsföra ett fordon för att få potentiella köpare intresserade. Saker du behöver
registreringsbeviset (titel) katalog Canadian Red Book information om fordonet
Tillämpliga provinsiella former
Visa fler instruktioner
1

Check med din provinsens ministeriet för transport eller kansli för motorfordon för att reglerna för privat försäljning av bilar. Liksom stater i USA, har varje provins i Kanada sina egna regler. Du behöver kontrollera den kanadensiska Red Book för värdet på bilen, eftersom försäljningen skatt baserar sig på denna siffra. Köparen är ansvarig för att betala detta, men vill veta Red Book figuren. Dessutom kommer detta att hjälpa dig ställa in ett realistiskt pris.
2

Ta dig tid att förbereda bilen för att visas för potentiella köpare. En ren bil är mer attraktiv för köpare och kommer att sälja snabbare och förmodligen för mer pengar. Det är en bra idé att ta bort personliga saker och eventuella bildekaler och andra dekorationer. I vissa provinser du har att lämna information om fordonets mekaniska skick, så du kanske vill ha det kontrolleras av en mekaniker eller officiell inspektion station. Addera 3

Genomföra en reklam kampanj för att locka köpare. Detta är lättare idag än det brukade vara, eftersom du kan använda webbplatser för att sälja en bil i Kanada. Inte försumma mer traditionella metoder som att sätta upp anslag på anslagstavlor gemenskapsbulletin och placera annonser i lokala tidningar.
4

Fyll i nödvändiga pappersarbetet för att slutföra försäljningen. När du har träffat en överenskommelse med en köpare, måste du fylla i två sektioner av registreringsbeviset. Den första är att överföring av äganderätten (Certificate of Sale). Bli denna del och ge den till köparen. Också slutföra meddelande om försäljning och returnera det omgående till kansliet för motorfordon (denna byrå kan ha ett annat namn i vissa provinser). Slutligen, fylla i och underteckna eventuella ytterligare former som krävs av provinsen där bilen säljs.
5

Ta bilen taggarna innan du leverera bilen till köparen. Liksom i USA, går bilen taggar inte med bilen-köparen måste få sina egna. Du kan antingen gå tillbaka taggarna till RMV eller registrera dem till en annan bil du äger.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150501.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.