Hur du sälja din bil till en släkting

Sälja din bil själv kan ibland vara mer lönsamt då handlar det i på ett återförsäljaravtal. Men om du bestämmer dig för att undvika återförsäljaravtalet och sälja bilen till en släkting, finns det några saker du bör göra för att skydda dig i händelse av att han eller hon inte kan betala. Följ stegen nedan för att sälja din bil till en släkting på säkrast möjliga sätt. Saker du behöver
Bil
Titel
Kelley Blue Book
Relativ
Kontrakt
Visa fler instruktioner
1

Hitta värdet av ditt fordon med hjälp av Kelley Blue Book. Besök Kelley Blue Book hemsida och skriv in din information. Bry dig inte till handeln i värde. Istället, hitta personliga försäljningspriset. Länken för Kelley Blue Book är längst ner i den här artikeln.
2

upprätta ett kontrakt för att fastställa tillståndet i bilen var vid tidpunkten för försäljningen. Också, ange om du erbjuder en garanti eller om bilen säljs "i befintligt skick". Detta kommer att undvika oklarheter om bilen går sönder eller har några oförutsedda problem.
3

Lägg betalning krav. Om bilen köps med en liten kontant handpenning, inkludera denna information i kontraktet tillsammans med en betalningsplan. (Detalj hur handpenningen betalades.) Lägg också till en rätt att reposess bilen om den relativa underlåter att göra lämpliga betalningar.
4

underteckna och datera kontraktet framför en notarie. Detta kommer att säkerställa att din släkting inte kan påstå att han inte förstod kontraktet eller var i en minskad kapacitet.
5

Skriv i rubriken över till din släkting så köparen. Vissa människor skulle ha du registrerar titeln över med dig fortfarande listad som en kvarstad innehavare. Detta är dock upp till dig. Hursomhelst, kommer du fortfarande att kunna få pengarna tillbaka om du tvingas gå till domstol över kontraktet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150485.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.