Hur kan man hantera presumtiva bilköpare

När det blir dags att sälja en bil, är den stora majoriteten av befolkningen innehållet med handel den till en återförsäljare och lägger dessa pengar till inköp av ett nytt fordon. Detta beror främst på att människor vill undvika besväret att hantera potentiella köpare. En återförsäljare erbjuder ofta 10 till 20 procent mindre på en handel än vad du skulle kunna sälja bilen på egen hand. Det finns sätt att göra sälja bilen på egen hand en enkel och lukrativ upplevelse. Instruktioner
1 Var beredd hela tiden för att svara på frågor om din bil.

Håll en lista över samtalsämnen om fordonet nära varje telefon i huset. Allvarliga bil shoppare vill veta mer om bilen än vad som står i annonsen. Frågor som ringer typiskt kan ha är: När var sista oljebytet? Är däcken original? Om inte, hur många miles är på nya däck? Har bilen någonsin haft en broms jobb? Om så är fallet, när? Har kamremmen bytts ut? Varför säljer du bilen? Är bilen fortfarande omfattas av garanti? Ska köpa 2 Möte med begagnade bil shoppare i avskilda platser undvikas.

möts alltid med den potentiella köparen på en offentlig plats. Om möjligt försök att undvika att låta främlingar komma in i ditt hem. Parkeringsplatser för lokala varuhus eller stormarknader är bra mötesplatser.
3 Var noga med att lämna ut allt du vet om din bil.

När beskriva ditt fordon se till att nämna alla kända brister, inklusive repor eller dings, öppna återkallelser och mekaniska problem. Om en person är allvarligt funderar på att köpa din bil han kommer sannolikt att upptäcka felet på egen hand så du kan lika gärna vara uppriktiga om någon fråga. Visa dem den rapport fordon historia (se ytterligare resurser). De kommer att uppskatta din ärlighet.
4 Låt inte någon köra bilen innan ser identifiering och försäkringsbevis.

Innan du låter en potentiell köpare att provköra bilen begära ett körkort och försäkringsbevis. Det är viktigt att alla som vill provköra bilen juridiskt tillstånd att köra och fullt försäkrade.
5 biltjuvar ofta posera som bil shoppare.

låt aldrig en person provköra bilen ensam. Inte bara är den potentiella köparen mer benägna att köra fordonet grovt, men det finns också en chans att personen är en biltjuv. Dessutom, om du kör med den potentiella köparen kan svara på eventuella frågor som kan uppstå under provkörningen.
6 Vara fast men nonconfrontational vid förhandlingar med potentiella köpare.

Inte alla tycker det, men pruta på priset är en stor del av försäljningsprocessen. Förbered dig för köpslående genom att veta vad din absoluta golvet innan förhandlingarna inleds. Använd inte ditt golv som din första motbud. Var inte rädd för att berätta för en potentiell köpare att det begärda priset är för lågt. Om hon försöker lowball dig på grund av vissa problem med bilen visa henne Edmunds verklig marknad rapport Värde prissättning och låta henne veta att alla problem är inkluderade i din fråga pris. Om hon inte kommer att vika på hennes pris är det okej att låta henne gå iväg utan en affär. Du behöver bara sälja bilen en gång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150729.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.