Hur man säljer en begagnad bil i Massachusetts

För de flesta av oss, som säljer en bil är en stor transaktion. Om du vill sälja en begagnad bil i Massachusetts, är det en lite mer komplicerad än i de flesta stater. Det beror på att det har mycket strikta reglerna för konsumentskydd som gäller för privat försäljning, samt till bilhandlare. Men om du tar dig tid att förstå reglerna och planera din bil-marknadsföringsstrategi, kan du sälja en begagnad bil i Massachusetts med minsta möjliga krångel. Saker du behöver
Bill Titel
Salu Förteckning över eventuella brister eller säkerhetsproblem bilen har
Visa fler instruktioner
1

reda din gentemot köparen enligt Massachusetts lag. Två stadgar är viktiga. Den första är den Lemon Aid lag. Den som köper en begagnad bil kan ta det på för en statlig inspektion inom sju dagar. Om bilen inte passerar, kan köparen lämna tillbaka den för full återbetalning. Så, om du vill sälja en begagnad bil i Massachusetts, är det klokt att ha det inspekterade själv och åtgärda eventuella problem om fordonet inte klarar. Det andra lag är det Used Vehicle Warranty lag. Detta kräver att du avslöja några säkerhetsproblem eller fel som påverkar bilens funktion.
2

Håll din huvudvärk till ett minimum genom att ha den nödvändiga pappersarbetet klar i förväg. Du måste ha en titel att sälja en bil i Massachusetts. Du kan få en dubblett titel från kansliet för motorfordon. Du behöver också ett köpebrev (du kan göra en med hjälp av programvara online genom att klicka på länken nedan). Slutligen har en skriftlig förteckning som upplyser alla säkerhets-och mekaniska defekter som du är medveten om.
3

Få din bil redo att sälja. Köpare hittar en ren bil mer tilltalande än en smutsig. Har bilen detaljerade innan du visar den för potentiella köpare. Ta bort eventuella etiketter, dekorativa dekaler och andra personliga saker. Du bör kontrollera Kelly Blue Book (finns en länk till online-versionen nedan) och få den verkligt marknadsvärde. Detta hjälper dig att sätta ett realistiskt begärt pris.
4

Utför en reklamkampanj för att marknadsföra din bil. Inlägg annonser på Internet och i lokala tidningar och auto publikationer handel. En annan bra strategi är att sätta reklam flygblad upp på lokalsamhället, kyrkan, och college anslagstavlor.
5

Fyll i alla nödvändiga papper när du träffa en uppgörelse med en köpare. Du är enligt lag skyldiga att fylla i lämpliga avsnitt om titeln (speciellt vägmätarställningen). Fyll i köpebrevet också. Då är du och köparen underteckna titel, köpebrevet och listan av defekter. Gör kopior för din bokföring och ge originalen av alla tre till köparen. Sist av allt, ta bilen taggar. De stannar hos dig - köparen måste få hans /hennes egna taggar Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150502.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.