Hur jag stöder en bil titel?

En bil titel är ett juridiskt dokument som anger den nuvarande ägaren (s) av ett specifikt fordon. Titeln innehåller fullständiga namn och adress på ägaren (s) vid den tidpunkt då fordonet har överförts. Titeln innehåller också information som hänför sig till fordonet, till exempel Vehicle Identification Number (VIN) och år, märke och modell av fordon. Även ägarens namn kan vara på titeln, kan en annan person har registrerat fordonet. Utan en bil titel, kan en köpare inte vara säker på att alla ägare har tecknat över rätten till fordonet. Instruktioner
1

NOTARIELL säljarens underskrift. Detta är inte nödvändigt i alla stater. Exempelvis kräver Kalifornien inte notarization, men Oklahoma gör. Om signaturen måste vara attesterad, måste säljaren (s) underteckna dokumentet i närvaro av en notarie och visar lämplig identifikation. Det är oftast en avgift för denna transaktion. Om ingen notarization krävs, gå till steg 2.
2

Skriv i säljarens namn på avsedd plats. Om mer än en ägare presenteras på titeln, måste samtliga ägare underteckna titeln. Undantaget är om det finns ett "eller" mellan ägarnas namn (t.ex. Bill Moore eller Sandy Moore). Ett "eller" gör antingen ägaren att sälja bilen utan underskrift av andra. Ordet "och" mellan två parter krävs underskrift av båda parter.
3

Skriv köparens namn, adress, aktuell mätarställning, köpeskilling (eller gåvan, om tillämpligt), körkortsnummer och tidpunkten för övergången i respektive avsnitt. Namnet på detta avsnitt varierar något per stat, men Florida titlar utse denna sektion som "överföring av äganderätten av säljaren" avsnittet. Köparen kan sedan skriva sin namnteckning i det angivna området.
4

Kopiera köparen information i friskrivning, eller köpebrev, delen av titeln. Detta avsnitt av titeln ska rivas av och kommer att förbli med säljaren. Det kan också lämnas in till departementet motorfordon för att indikera att fordonet har sålts. Var noga med att inkludera köparen (s) namn, adress, inköpsdatum, köparens underskrift och fordonets information såsom år, märke, modell och VIN.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150719.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.