Säkerhetstips för att sälja en begagnad bil

Sälja din begagnade bil privat i stället för att en begagnad bil mycket har många fördelar. Det finns mindre pappersarbete för säljaren om han säljer till en privat köpare, har den privata säljaren oftast mer kontroll över priset och köparen kommer till dig istället för att behöva köra ut. Fortfarande finns det flera säkerhetsproblem som måste beaktas innan man beslutar att sälja din begagnade bil privat. Identifiera Köparen


När du säljer en bil privat, alltid kräver fotolegitimation från potentiella köpare. Ett giltigt körkort är nödvändigt att kvalificera personen att köra iväg med bilen, men det ger också verifierbara bevis för att personens identitet. En potentiell köpare, som inte är beredd att ge identifiering kan vara i juridiska problem, skulle kunna använda bilen försäljning för att få tillträde till ditt hem eller kunde planera på att stjäla fordonet. Dessutom kan en fråga om ansvar höjas genom någon som låter en förare permission i en köpt bil utan att kontrollera att den person som får köra den. Få bevis på licens och om möjligt, göra en kopia för din bokföring.
Inte identifiera dig

flesta privata bilförsäljningen i USA hanteras lugnt och utan incidenter , men det är många som använder privata bil säljare som en enkel källa till personlig information för att begå identitetsstöld eller ibland materiell egendom stöld eller skada. För att minimera risken för dig och din familj, rensa all personlig information från bilen inklusive försäkring, registrering, tillstånd och allt annat som kan kopplas tillbaka till dig (även ett oljebyte klistermärke kan ge resultat med ett fåtal väl placerade telefonsamtal.) Om möjligt, träffa borta från ditt hem för att dölja din adress.
Limit provkör

Under en privat bil försäljning, en antal begränsningar bör placeras på provkörningar. Låt aldrig mer än en person provköra bilen på en gång. Alltid kräver licens identifiering innan man tillåter en potentiell köpare att köra fordonet. Viktigast av allt, aldrig tillåta den potentiella köparen att köra bilen iväg utan dig i det tills fordonet är betald.
Verifiera full betalning

Betalning på fordonet bör göras i sin helhet och på ett kontrollerbart sätt. Acceptera inte personliga checkar så är möjligt. Istället gör det klart innan mötet med någon potentiell köpare att en bankväxel, postanvisning eller kontanter ska betalas i sin helhet innan bilen kan lämna din ägo.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150659.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.