Hur får man en bil Sales säljarens licens

Sjutton av de 50 delstater i USA kräver att fordonets säljare att få en leverantörs licens för att sälja bilar. Varje stat har olika krav för att få licens och, även om det är omöjligt att i detalj varje statens riktlinjer här, det finns några exempel på de krav som skulle behöva följas i ett urval av stater. Instruktioner
1

Arkansas kräver alla som är intresserade av att få en bil försäljning licens att först få ett jobb på en licensierad bilhandlare. Sökande har sedan 30 dagar på sig att ansöka om en licens, vilket nödvändiggör att fylla i ett formulär med staten och betala en avgift för $ 15.
2

Kalifornien har en komplicerad och flerstegs ansökningsprocessen. Sökande måste beställa ett programpaket från California Department of Motor Vehicles och returnera den färdiga förpackningen tillsammans med en $ 50 avgift. Väntetiden för godkännande kan vara så länge som 120 dagar från det att ansökan mottagits, trots att sökande som har en potentiell försäljning jobb kan be om ett tillfälligt tillstånd.
3

Colorado fordon säljare är licensierade av statens Department of Revenue bilindustri division. Sökande måste ha en försäljning jobb uppradade, posta en $ 5.000 borgensförbindelse, fylla i en ansökningsblankett och betala en $ 100 ansökningsavgift.
4

Hawaii kräver en licens för alla fordon säljare. De sökande måste lämna in en ansökan till Motor Vehicle Licensing styrelsen, tillsammans med bevis på potentiell sysselsättning och en $ 20 avgift.
5

Idaho har en flerstegsprocess för licensiering fordon säljare. När anlitade, sökande får ett formulär licensansökan från återförsäljaren. Den ifyllda ansökan, tillsammans med $ 26, måste skickas till Idaho Transportation Department. När du har godkänts, kommer den sökande behöver för att få ett officiellt tillstånd ID, vilket kostar ytterligare $ 10.
6

Kansas förutsätter att den sökande fylla i en ansökan och slutföra en flervalsfrågor, som båda är tillgänglig på Kansas Department of Transportation webbplats. Det finns också en $ 25 avgift för licensen.
7

Mississippi fordon säljare bara behöver en licens om de kommer att sälja nya fordon. Begagnade fordon säljare täcks återförsäljarens licensen. Licensansökningar för nybilsförsäljningen kan erhållas från Mississippi Motor Vehicle kommissionen. Ansökningsavgiften är $ 10.
8

Oklahoma förfarandet för att få en bil försäljning licens är okomplicerad. Sökande behöver bara skaffa ett program från Oklahoma Motor Vehicle kommissionen och skicka det ifyllda formuläret tillbaka med en $ 10 ansökningsavgift.
9

Tennessee kräver att alla fordon säljare att ha ett körkort utfärdat av Tennessee Motor Vehicle kommissionen. Den attesterad applikation (som också måste undertecknas av arbetsgivaren) ska returneras tillsammans med en nonrefundable betalning på $ 35.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150372.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.