Hur man överför en bil titel i Massachusettes

Oavsett om du säljer, handlar eller donera en bil i Massachusetts, måste du ha en bil titel för att överföra ägandet om inte bilen är en 1979 modell eller äldre (från 2009). Massachusetts har starka konsumentskyddslagstiftningen och du måste bära dessa i åtanke när du överför en bil titel. State Lagen kräver inte att du ska ha underskrifter på en attesterad överförd titel, men du bör ta denna försiktighetsåtgärd för att stärka din rättsliga ställning i händelse av eventuella tvister senare. Saker du behöver
vid km
Bill Titel
salu (i vissa fall) katalog Förteckning över mekaniska och säkerhetsproblem
Visa fler instruktioner
1

förstå de lagar som styr överföringar fordon titel i Massachusetts. Staten (och federal) lag kräver att du anger det totala trafikarbetet på titeln (få detta från vägmätarställningen). Enligt Massachusetts begagnat fordon garanti lag, måste du ange en lista över alla kända säkerhet eller mekaniska problem och kroppen skada. Den "Lemon Aid lag" ger köparen rätt att lämna tillbaka bilen för full återbetalning om det misslyckas en statlig inspektion inom 7 dagar efter ägarbytet. Överföringen av titeln är inte slutgiltig förrän då.
2

Få de handlingar som krävs. Om du inte har en titel och bilen byggdes 1980 eller senare, beställa en dubblett titel från Massachusetts kansli för motorfordon (RMV). Länkar till deras hemsida och telefonnummer finns under Resurser nedan. Ha en mekaniker inspektera bilen och ge dig en lista på några problem om du inte är kvalificerade att göra kontrollen själv. I vissa fall behöver du även en köpebrevet.
3

Fyll i nödvändig information om titeln. Ange mätarställningen i rutan. Både du och köparen måste signera dina fullständiga namn, skriva ditt namn och datum underskrifterna. På vissa titlar, det finns ett utrymme för priset bilen såldes för och det måste fyllas i. Om titeln inte ger en plats att ange försäljningspriset, bifoga ett köpebrev undertecknat av dig och köparen att stater försäljningspriset.
4

Photocopy den färdig titel, förteckning över beskrivna problemen, och köpebrev (om någon), och hålla kopior för din bokföring. Ta bort registreringsskylt och behålla den. Den nya ägaren är ansvarig för registrering och få nya bilar taggar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150139.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.