Hur man vända på en bil titel när någon har en Lien på det

Turning över en bil titel med en lien inte befria dig från lånet utestående på bilen. Om du säljer en bil (och överlämna titeln till den nya ägaren), skall köpeskillingen täcka hela beloppet på billån. Om inte, måste du täcka underskottet - det belopp överblivna efter köpeskillingen appliceras på lånet. I båda fallen måste en panträtt skall betalas och tas bort innan ägarbyte kan förekomma. Saker du behöver
Lån uttalande
Bil titel
Visa fler instruktioner
1

recension bilen titel om du har den i din ägo. Detta kommer sannolikt att ske om du har en titel lån, inte ett billån. Kontakta din auto långivare att diskutera panträtter utestående på din bil titel. Sannolikt den enda kvarstad är din auto lån.
2

Fråga den person som mottar titeln att täcka kvarstad på titeln. Om du säljer bilen, måste du skaffa en payoff uttalande från din långivare och lista inköpspriset för fordonet i enlighet med detta. Kontrollera att du har några medel för att täcka eventuella underskott, om tillämpligt.
3

tillbaka bilen och titeln om du ger upp bilen till din långivare eller återförsäljare. Även om de kommer att acceptera dem, kommer det inte släppa dig från skulden. Du måste fortsätta att betala tills lånet betalas i sin helhet.
4

Begär en payoff uttalande om någon titel lån, om det är en kvarstad på titeln. Titel lån är kortfristiga, hög ränta konton som erbjuds av payday-typ långivare. Dessa långivare kommer att ge dig ett lån och säkra den med en panträtt på din bil titel. För att ta bort denna lien, måste du betala hela saldot.
5

Hand över titeln och fordonet till en son eller dotter med en lien fortfarande på det. Detta kommer att ge honom eller henne tillträde till fordonet, men du kommer fortfarande vara skyldig att lånet på titeln, och du kommer fortfarande att vara den lagliga ägaren av fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150232.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.