Råd för hur man säljer en bil

Du kommer i allmänhet att få mer pengar genom att sälja din bil själv i stället för att handla den i. Det är därför som när du gör en Kelley Blue Book Search för bilens märke och modell, de lista en " privat fest värde "och en separat" inbyte "värde. Så om du vill maximera din vinst, ta ett par månader för att försöka sälja bilen på egen hand. Skriv en lista över funktioner

En av de första saker du bör göra när du planerar att sälja en bil är att skriva ner alla de speciella funktionerna i din bil förutom de vanliga som är sant för varje annan bil som din. Till exempel, om du bara sätta helt nya däck eller hjul på bilen, är dina potentiella köpare kommer att vilja veta det. Om du lagt till en taklucka, stereo eller ens något så enkelt som nya torkarblad, se till att lista det också.
Rengör din bil


Innan du bjuder någon ut för att titta på din bil, ta en dag att tvätta och detaljrikedomen. Ta bort alla dina skräp från bilen, och ta bort allt fett och klibbighet inifrån. Skaka lite bakpulver runt insidan och sedan suger ut det för att ta bort oönskade lukter. Om det alls är möjligt, välja en trevlig dag vädermässigt att visa bilen. Tvätta och vaxa utsidan så att när den presumtive köparen drar upp den glänsande i solljuset. Addera ditt pris är något högre än vad du ska acceptera

Besluta om det pris som du kommer att vara villiga att acceptera för din begagnade bil. Ställ sedan in din notering pris på $ 500 till $ 1000 över det. På så sätt kommer du att ha några förhandlingar rum om köparen är intresserad, men vill ha ett bättre pris.
Arbeta på din försäljning beck
p Om du inte är bekant med sälja en bil, har du att jobba lite på din försäljning beck. Du bör inte försöka vara som den som används stereotypa bilförsäljare, med tricks och överdrivna påståenden. Istället, bara vara lugn, avslappnad och sanningsenliga om skicket på bilen. Memorera de fem funktioner i bilen som din presumtive köparen skulle vara intresserade av, och sedan peka dem ut till honom när du pratar. Berätta lite historia om din erfarenhet av att använda bilen, till exempel en gång när bilen kunde göra upp en mycket brant backe utan ansträngning, eller dess förmåga att nå höga hastigheter mycket snabbt.
Erbjudande en gratis fordon historia rapport

Många bilköpare är orubblig om att få en rapport fordon historia (som erbjuds av CarFax.com) innan de köper en bil, speciellt från en privat säljare. Erbjud dig att betala för en bil historia rapport att dras upp på nätet om shopper är definitivt intresserad av bilen. Det kostar allt från $ 15 till $ 40, och din potentiella köpare sannolikt kommer att uppskatta gesten.
Träffas på en neutral plats

Dessutom bör du besluta om en neutral plats där du kommer att möta människor för att titta på bilen och ta det för en provtur. Till exempel, framför en verkstad eller i parken. På så sätt kommer dessa främlingar har inte din hemadress så här tidigt i processen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150154.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.