Hur man säljer Classic Cars

Att sälja en klassisk eller samlarobjekt bil är mycket mer komplicerat än att sälja förra årets modell. Detta eftersom du brukar sälja till ett segment av befolkningen som är intresserad av mycket mer än att bara köpa ett transportmedel. Förstå din egen bil går långt i transaktionsprocessen, så är det sannolikt att ställas många frågor om mekaniska och anpassning detaljer. Instruktioner
1

Använd inte Kelly Blue Book att bestämma priset på bilen. Även om detta är den vedertagna metoden för att prissätta nya bilar, faller det kort av exakt när det kommer till klassiker. Istället huvudet online och söka efter auktioner eller radannonser av människor som säljer samma fabrikat och märke av bilar för att få en uppfattning om hur man ska prissätta dina. När det gäller klassiska bilar, de saker som mest påverkar det slutliga priset är: made-to-order jobb, särskilt i färg och inredningsdetaljer, kraften och anpassning av motorn och år och modell, vilket är särskilt viktigt när det bilen blir äldre.
2

Vara beredd att ta massor av bilder om du planerar att lista din bil till försäljning på nätet. Människor som vill köpa en klassisk bil är oftast intresserade av detaljerna. Till exempel kommer de som söker en muskel bil som 1970 Plymouth Road Runner eller 1965 Ford Thunderbolt 427, vill specifik information om motorn, tillsammans med anpassad färg jobb och en ursprunglig inredning. En beskrivning är oftast bättre om de åtföljs med närbilder.
3

Skriv ner en detaljerad lista över funktioner bilen har. Lista allt du gjorde för att anpassa bilen, t.ex. lägga till original hjul eller ändra klädslar. Se till att du listar det mervärde som dessa poster ger och notera om dessa saker har gjorts för att återställa det ursprungliga utseendet på bilen eller som extra funktioner.
4

Lista bilen för auktion på webbplatser som eBay Motors. Detta är en särskilt bra idé om du har en unik bil eller om du förväntar dig att fordonet skall nå ett högt pris. eBay har en speciell avdelning tillägnad samlare bilar, där bilar kan publiceras efter deras ålder (från 1939 och tidigare till 1970 bilar), typ (Hot Rods, antikvitet, konvertibler) samt märke och modell. Priser i eBay börjar ofta låg, men du kan alltid ställa upp ett minimum och inte sälja bilen om det inte når det numret (se Resources nedan).
5

Post en permanent annons på webbplatser som OldCars.com, den största online-återförsäljare för klassiska bilar. De flesta av dessa platser ut en engångsavgift och sedan låta din annons för att stanna online tills din bil säljer och du tar ner det själv. Bilar brukar listas efter märke, år och pris, ofta korsreferenser automatiskt att göra sökningar lättare (se Resources nedan).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150109.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.