Om handlingar som behövs för att sälja en bil

Många konsumenter föredrar att köpa sina bilar genom privat försäljning som en bil ägare förbinder sig att sälja sin bil till en annan. Genom privata försäljning, är en köpare möjlighet att förhandla fram ett rimligt pris, medan en säljare kan screena sina köpare och stänga affären under hans villkor. Så enkelt som det kan låta, men det finns många dokument som både köpare och säljare måste vara medveten om när det gäller att sälja en bil till en privatperson. Titel

När du och köparen har retts ut detaljerna i försäljningen, måste du överföra äganderätten till köparen. Du kommer att behöva ge henne de handlingar hon behöver för att ansöka om en titel överföring via din statens Institutionen för motorfordon. Vissa stater kräver också att du skickar fordonets identifieringsnummer (VIN), vägmätare inspelning och ett kvitto på bilens försäljning.
Form av Tender

vara en privat säljare , har du rätt att välja vilka former av betalning du kommer eller inte kommer att acceptera från en köpare. Engagemang i en allt-kontant försäljning är den minst riskabla för en säljare, men vissa potentiella köpare kanske inte har medel till hands, beroende på ditt försäljningspris. Postväxlar är också populära alternativ. Personliga checkar vanligtvis inte rekommenderas om du inte är extremt bekväm och säker i köparens ekonomiska situation.
Fordonets prestanda Dokument

Varje stat har olika krav när det gäller att upprätthålla, registrering och försäljning av ett fordon. Allt pappersarbete, inklusive tidigare prestanda utvärderingar och underhåll och ympkvistar reparation, bör överlämnas till fordonets nya ägare. Detta kan även innefatta den senaste smog certifiering och olja dokument förändring.
Registrering

De flesta stater kräver att köparen registrera fordon som används i hans namn inom 10 dagar efter det slutförsäljning. Detta gäller för alla som köper eller får ett fordon från en annan person, inklusive familjemedlemmar eller vänner. Om försäljningen innebär en out-of-state köpare måste att köparen registrera fordonet i sitt namn i sitt tillstånd av uppehållstillstånd inom 20 dagar efter den sista försäljningen. I de flesta stater DMV kommer automatiskt att skicka köparen en ny registrering slip när han ansöker om en titel överföring.
Kvitto och registreringsskyltar

Kontrollera att båda registreringsskyltar fästs på fordonet innan slutföra försäljningen, eftersom den nya ägaren kommer att behöva placera sin registrering klistermärken på bilen när den har registrerats i hans namn. Du kommer också vill ge ett kvitto till köparen som innehåller året, märke, modell och färg på bilen, tillsammans med säljaren fullständiga namn och köparens fullständiga namn. Slutligen, se till att priset, betalningssätt och eventuella särskilda villkor i samband med försäljningen noteras på kvittot. Det är bäst att använda säljarens anteckningsblock som innehåller tre olikfärgade kopior, vilket kommer att möjliggöra ett originalkvitto, säljarens kvitto och köparens kvitto.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150134.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.