Hur man säljer en avliden persons bil

När någon dör, kan avyttra personens personliga egendom blivit ganska ett företag. Trots varje stat eller land har sin egen exakta förfarandet för att sälja en avliden persons bil, det finns allmänna steg alla måste ta. Att känna rätt förfarande för att överföra och sälja en avliden persons bil innan du annonserar det kommer att eliminera stress och potentiella problem. Saker du behöver
Certified dödsattest Copy Review Fordon titel
DMV bytesblanketter
DMV information som krävs, dvs smog certifikat, mätarställning, etc.
Visa fler instruktioner

1

hitta närmaste grenen av din statens avdelning för motorfordon (DMV), eller gå till den officiella DMV statlig hemsida.
2

Fråga till DMV kontorist vilka åtgärder måste vidtas för att föra över äganderätten av ett fordon av en avliden persons ägande. Denna information kommer också att vara på DMV hemsida och det är ofta snabbare att få via webbplatsen. Varje stat måste lagstiftningen standardisera de steg som måste vidtas för att juridiskt överföra äganderätten så att du kan sälja bilen.
3

Skaffa en skrivelse från bouppteckning domstol eller testamentsexekutor i dödsboet beviljande du rätt att överföra titeln på den avlidne fordonet. I vissa stater verkställare av dödsboet eller personliga representant har befogenhet att underteckna över titeln på en bil som är en del av en egendom.
4

Samla all nödvändig dokumentation DMV kräver och gör en kopia av varje objekt för din bokföring. Dessa kan omfatta frigörandet /tillstånd brev, mätarställning, originaltitel till fordonet och smog check. Fyll i de officiella blanketterna du fått från DMV för att överföra ett fordon av en avliden person till en mottagare, och göra en kopia av detta också.
5

in nödvändiga papper med rätt betalning av avgift till DMV. Inom ett par dagar till flera veckor, beroende på DMV arbetsbelastning, kommer du att få en ny titel som överfört den avlidne bilen till dig
6

annonsera och marknadsföra den avlidnes bil -. Nu din bil- -använda samma metoder för alla maskiner annan bil till salu.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150277.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.