Hur man säljer en bil till en annan privatperson

Det är ett välkänt faktum att de flesta återförsäljare kommer inte att ge dig exakt vad din bil är värd om du försöker sälja eller byta in det till dem. Det är av denna anledning som många bilägare väljer att sälja sin bil till en annan individ, eftersom det tillåter dem att få en ansenlig mängd mer pengar än vad de skulle sälja den till en återförsäljare. Om du funderar på att sälja din bil, undrar du kanske exakt hur man ska sälja den till någon annan, och det är vad du kommer att ta reda på hur man gör här. Saker du behöver Review, en bil att sälja
Kelley Blue Book
Fordon historia rapport på en bra mekaniker leveranser
Rengöring
Visa fler instruktioner
1

Ta din bil till en lokal mekaniker och ha det grundligt undersökt. Chansen finns, kommer mekanikern hitta problem du kanske inte har erkänt, eller kommer att ge sin stämpel av godkännande på bilen. Oavsett, har bilen såg är viktigt eftersom det kan hjälpa dig att avgöra hur mycket du ska be för bilen.
2

Beställ ett fordon historia rapport. Denna rapport berättar och potentiella köpare den exakta historien av bilen, och kan vara ett sätt att bevisa att den potentiella köparen att bilen är värt att köpa. De flesta köpare idag leta efter en sådan rapport när de köper en bil, så se till att ha den nära till hands om de ber om det.
3

Gå till Kelley Blue Book hemsida och leta upp din fordonet. Du kommer att kunna hitta det ungefärliga värdet av fordonet genom att helt enkelt mata in grundläggande information om din bil i KBB. Bestämma hur mycket bilen är värd i KBB hjälper dig att räkna ut ett bra pris för att ta betalt för bilen.
4

Tvätta och rengör bilen. Presentation räknas för mycket när det gäller att sälja något, så gör din bil ser tilltalande för potentiella köpare genom tvättning och vaxning utsidan, och dammsuga inredningen.
5

Bestäm hur mycket du vill ta ut för bilen. En bra tumregel är att priset är mindre än eller lika med det beräknade värdet på Kelley Blue Book.
6

Köp en till salu skylt och sätta priset på bilen om det. Också skriva ner ditt hem /mobilnummer, e-postadress och vilket år /modell bilen är. Du kanske också vill inkludera antalet miles bilen har på det, eftersom det kommer att berätta potentiella köpare en hel del om bilen.
7

Placera till salu skylt i bilens dörr fönster och parkera bilen på en mycket synlig del av din bostad. För maximal exponering, placera en annan skylt i fönstret tillbaka.
8

Annonsera bilen i din lokaltidning och på nätet platsannonser webbplatser. Var noga med att tala om bilens starka punkter (såsom låg körsträcka, utmärkt skick), och om du kan, lägga in en bild på bilen i annonsen. Som alltid, innehålla dina kontaktuppgifter så att potentiella köpare kan nå dig och ordna en visning
9

Visa bilen för potentiella köpare och erbjuder en provkörning -. Men gå tillsammans med dem bara att se till att de inte försöker något roligt. Innan visar bilen, bör du se till att det ser bra ut (om det har gått ett tag sedan du har tvättat det, gå tillbaka till steg 4 och göra det igen).
10

beslutar om form av betalning du ska acceptera när individen visar intresse av att köpa bilen. Många säljare spela det säkert med en bankväxel eller kontant, medan vissa är OK med att acceptera en personlig check.
11

Överför titeln och registrering över till köparen. För information om hur du gör det, kolla med din lokala DMV och följ instruktionerna. När du har slutfört betalningen och har överfört bilens titel och registrering, har du sålt framgångsrikt bilen till en annan individ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150102.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.